Belediye ziyaret talebi var!

Son günlerde "Kürt sorunu yoktur, bunu söylemek ayrımcılık, bölücülüktür" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır'a geliyor. Sürpriz ziyaret için DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden de görüşme talebinde bulunuldu.

Belediye ziyaret talebi var!

Kürt sorununa ilişkin çıkışları ve çözüm sürecine dair ifadeleriyle dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs tarihinde Diyarbakır'a geliyor. "Toplu açılışlar" adı altında miting düzenleyecek olan Erdoğan'ın ziyareti için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden de randevu talep edildi.

BELEDİYE ZİYARETİ

Erdoğan'ın Belediye'yi ziyaret etmesi için Diyarbakır Valiliği, belediyeye randevu talebinde bulundu. Görüşmeye Belediye Eş Başkanları dışında HDP'den herhangi bir yetkilinin katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Aynı gün Batman ve Diyarbakır'ı ziyaret edecek olan Erdoğan'ın ziyareti zamanlama açısından önem ve anlam taşıyor.

2005'TEKİ MESAJI

12 Ağustos 2005 tarihinde Başbakan olarak Diyarbakır ziyareti sırasında "Kürt sorunu vardır benim de sorunumdur, daha fazla demokrasi ile çözülecektir" sözleri "çözüm süreci" açısından milat kabul edilen Erdoğan'ın son günlerde "Kürt sorunu yoktur, bunu söylemek bölücülük ve ayrımcılık" sözlerinden sonra Diyarbakır'ı ziyaret edecek olması gözleri ziyarete çevirdi. AK Parti hazırladığı 2015 seçim beyannamesinde Erdoğan'ın 2005 yılındaki sözlerinin dönüm noktası olduğuna "Cumhuriyet tarihinin temel sorunlarından biri olan Kürt sorununun dönüm noktası Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olarak, 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşma olmuştur" sözleriyle yer vermişti.

ERDOĞAN KONUŞMASI

AK Parti tarafından böylesine büyük önem atfedilen ve Erdoğan'ın resmi olarak, "Kürt sorununun varlığını kabul ettiği" ziyaret olarak kabul edilen bu ziyaretten sonra gerçekleştirilecek yeni ziyarette, Erdoğan'ın ne gibi mesajlar vereceği merak konusu olurken, Erdoğan, 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyaret Türkiye'de olduğu gibi uluslararası yankı bulmuştu. Erdoğan'ın ziyaretine Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve Şivan Perwer de katılmıştı. Çözüm süreci bağlamında önemsenen ziyarette Erdoğan'ın, "dağdan dönüşler başlayacak, cezaevleri boşalacak" sözleri toplumda beklenti yaratmıştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz