Ben de okumak istiyorum

Diyarbakır’da resmi nikâhları olmadığı gerekçesiyle kendilerine nüfus tarafından onay verilmeyen ailenin tek çocuğu okula alınmazken, küçük Buruk, “Ben de herkes gibi okumak istiyorum” diye seslendi.

Ben de okumak istiyorum

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde oturan ailenin tek çocuğu Furkan Buruk, anne ve babasının resmi nikâhının olmaması nedeniyle okuyamıyor. İşsiz olduğunu söyleyen Kenan Buruk(40), çocuğunun okuyamamasının sıkıntılarını ikiye katladığını dile getirirken. Küçük Buruk ise, “Ben de herkes gibi okumak istiyorum” diye seslendi.

“Çocuğumu okula gönderemiyorum”

Aslen Siirtli olduklarını söyleyen Furkan Buruk’un(7) babası Kenan Buruk(40), “Eşim ile 3 yıldan bu yana ayrı yaşıyorum. Resmi nikâhım olmadığını için sorunlarla karşılaşıyorum. Okul açılmadan çocuğu okula göndermek istedim. Gerekli kurumlara gittim, ancak kimse destek olmadı. Çocuğumu okula gönderemiyorum.” ifadelerini kullandı.

“İş arıyorum ama bulamıyorum”

Bir aydır Diyarbakır’da iş aradığını ifade eden Buruk, “Evin hali ortada, buzdolabım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Diğer tarafta çocuğumu okutmak istiyorum, kaydını yapıyorum ama olmuyor. Velayet istiyorlar. Yetkililerden duyarlı olmalarını ve yardımcı olmalarını istiyorum. Çocuklarımın okumasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Yetkililerden yardım istiyorum!”

Ne yapacağını şaşırdığını belirten Buruk, “Diyarbakır Yenişehir Nüfus İl Müdürlüğü çocuk için herhangi bir şey yapamayacaklarını söylediler. Çocuğumun okula gitmesini istiyorum. Çocuğumun geleceğini düşünüyorum. Yetkililerden yardım istiyorum, evin hali de ortadadır.” diye konuştu.

“Kimse çocuğunun sokak çocuğu olmasını istemez”

Mağdur olduğuna dikkat çeken Buruk, “Sesimize kulak verilsin. Çocuğum sokak çocuğu olmasını istemiyorum, kimse çocuğunun sokak çocuğu olmasını istemez. Gelsinler evimi görsünler, gittiğim yerlerde her hangi bir netice alamadım. İstediğim bir iş ve çocuğumun okutulmasıdır.”diyerek isteklerini dile getirdi.

“Yazı yazmak, kitap okumak istiyorum”

7 yaşındaki Furkan Buruk ise “Ben de herkes gibi okula gitmek istiyorum, yazı yazmak, kitap okumak istiyorum. Göndermiyorlar, beni okula almıyorlar. Neden, almıyorlar. Okullar açılırsa, okula gidersem, polis olmak istiyorum.” diyerek duygularını paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz