Görüş Bildir

Beyaz Bayraklı İlçeden Kaçış!

ŞIRNAK'ta sokağa çıkma yasağının 22'nci gününe girdiği Cizre İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin operasyonları sürerken, Yafes Mahallesi'nde 1 kişi kurşunların isabet etmesi sonucu öldü. Cizre'de oturanların çatışmalar nedeniyle kaçışları da sürüyor. Ellerindeki sopaların ucuna beyaz bez bağlayarak sokağa çıkanlar, ilçe dışındaki yakınlarının yanına gidiyor.

Beyaz Bayraklı İlçeden Kaçış!

Şırnak'ın Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonların yoğun olarak devam ettiği Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde çatışma patlama sesleri yükseliyor.

BEYAZ BAYRAKLI KAÇIŞ

Mahalle aralarında zırhlı araçlarla birlikte giren tanklar bombalı barikatları atışlarla yıkıyor. Bugün çıkan çatışmalar sırasında Yafes Mahallesi'nde Sezai Burçin kurşun isabet etmesi sonucu öldü. Yafes Mahallesi'nde bugün şiddetli çatışmalar çıkarken, diğer mahallelerden de çatışma ve patlama sesleriyle birlikte dumanlar yükseldi.

Güvenlik güçleri çatışmalar nedeniyle zarar görmemeleri için halka anons yaparak isteyenlerin evlerinden ayrılabileceğini bildirince evlerini terk edenlerin sayısı da her geçen gün arttı. İlçede oturanlar ellerindeki sopalara bağladıkları beyaz bezlerle yanlarına alabildikleri eşyalarla sokağa çıkıyor. Evlerini terk edenler ilçenin çevre yoluna çıkıp buradan Şırnak ve diğer yerlerdeki yakınlarının yanına gidiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi