Görüş Bildir

Bilge Köyü katliamı davası...

Bilge köyündeki olayda yakınlarını kaybedenler, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada 4 sanık hakkındaki onama kararını olumlu buldu.

Bilge Köyü katliamı davası...

Bilge köyündeki olayda yakınlarını kaybedenler, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada 4 sanık hakkındaki onama kararını olumlu buldu. Olayın asli faili Mehmet Çelebi hakkında Fesih Çelebi'yi öldürme suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozulmasını ise tepkiyle karşıladı.

     Olayda ölen Sevgi Çelebi'nin ağabeyi Vedat Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Dairesince olayın asli faili Mehmet Çelebi hakkında, Fesih Çelebi'yi tasarlayarak ve canavarca his saikiyle öldürme suçundan kurulan hükmün bozulmasına anlam veremediklerini söyledi.

     Kendi evlerinde meydana gelen olayda annesi, babası, kardeşleri ve amcalarının yanı sıra çok sayıda akrabalarını kaybettiklerini ifade eden Çelebi, ''Adalete güveniyoruz ve adaletin bu olayın peşini bırakmayacağına inanıyoruz. Umarız olay aydınlanır da herkes 44 kişinin neden katledildiğini anlar. Bu olayı gerçekleştirenlerin yanı sıra onlara yardım eden azmettirenler de ortaya çıkmasını istiyoruz. Yargıtay kararının bir bölümünü olumlu bulmadık. Namus meselesi olduğu iddiası ile DNA testi yapılacağını öğrendik. Bölgede namus meselesinde suçlu diye düşünülen kişi cezalandırılır, suçsuz yere insanlar katledilmez'' dedi.

''Adalet ölenlerin hakkını yerde bırakmayacak''

          Ailesinden 3 kişiyi kaybettiği olayın ardından karşı taraftan olduğu için eşinden ve oğlundan da ayrılmak zorunda kalan Asuman Çelebi, olayın asli faili Mehmet Çelebi hakkında Fesih Çelebi'yi öldürme suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bozulmasını doğru bulmadıklarını savundu.

     Sultan Çelebi ise olayda yeğenin kollarında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ''Adalet, ölenlerin hakkını yerde bırakmayacak. Acımız hala taze, hala içimiz yanıyor. Ölen yakınlarımızın kanlı başörtülerini koklayarak, özlemimizi gidermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

     Babasını kaybeden Tuğba Çelebi de olayın ardından hayatlarının karardığını ifade ederek, ''Herkes bayramda aile büyüklerinin elini öper, biz ise mezar taşlarını öpüyoruz. Adaletin, olayda hayatını kaybeden 44 kişi arasında bulunan köy imamı Hacı Kazım Ozan'ın da hakkını yerde bırakmamasını istiyoruz'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi