Bir Tuğla da sen koy!

Kobanê Konferansı düzenleyicileri adına bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, “Kobanê İçin Sen De Bir Tuğla Koy!” sloganıyla düzenlenecek konferans öncesinde, Kobanê’nin yeniden inşası için herkesi rol almaya çağırdı.

Bir Tuğla da sen koy!

Recep KAYA

>DİYARBAKIR >-Kobanê’nin yeniden inşasının nasıl yapılması gerektiğini tartışmak amacıyla 2-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek olan konferans öncesinde dün bir basın açıklaması yapıldı.

>Belediye Şehir Tiyatrosu önünde yapılan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabip Odası, Rojava Derneği, İHD, KJA ve DTK temsilcilerinin katıldığı açıklamayı Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı yaptı. Anlı, Kobane’de DAİŞ çetelerinin sınır tanımayan vahşetine karşı başta kadınlar olmak üzere Kürt halkının büyük bir mücadele örneği sergilediğini vurgulayarak, Kürt halkının, toprağını ve insanlığın değerlerini savunarak büyük bedeller ödediğini kaydetti.

>“Kobanê İçin Sen De Bir Tuğla Koy!”

>Dünya halklarına umut ışığı olan ve sembolleşen Kobane’ye karşı sorumlulukların yerine getirilmesi amacıyla “Kobanê İçin Sen De Bir Tuğla Koy” sloganıyla konferans düzenleyeceklerini belirten Anlı, konferansın 2-3 Mayıs tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacağını bildirdi.

>Kobanê Kanton Yönetimi’nin talebi üzerine konferansın Diyarbakır’da düzenleneceğini ifade eden Anlı, konferansın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabipler Odası, Rojava Derneği, İHD, KJA ve DTK tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti.

>Hazırlık çalışmaları için ofis oluşturuldu

>“Kürdistan’ın dört parçasından ve Türkiye’den 300’e yakın kurum, kişi ve şahsiyetin” konferansa davet edileceği bilgisini veren Anlı, konferansın hazırlıklarını yürütmek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde daimi ofis oluşturulduğunu açıkladı.

>Bu ofisin bugün itibariyle konferansın sekretaryasını yürütmek üzere çalışmalarına başladığına dikkat çeken Anlı,”Konferansın hazırlıklarını yürütecek ofis, çalışmalarını duyurmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla bölgesel, ulusal, uluslararası alanda çalışmalarına başlamıştır.” dedi.

>Konferans önemli bir rol oynayacak

>Konferansta Kobanê’nin altyapı ve üstyapısına ilişkin teknik raporların paylaşılacağını belirten Anlı, ayrıca neler yapılacağı ve nasıl organize olunacağına dair tartışmaların yürütülüp, nihai kararların alınacağını söyledi. Anlı, konferansın, Kobanê’nin yeniden inşasında önemli bir rol üstleneceğini belirtti.

> Herkes rol almaya çağrıldı                        

>Kobanê’nin kendi başına ayağa kalkmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Anlı, bu sebeple konferansla ulusal ve uluslar arası dayanışma ve inşa ağını örmeyi hedeflediklerini vurguladı. Konferansa “Kürdistan’ın tüm parçasından, Türkiye’den ve uluslar arası kuruluşlardan şahsiyetlerin” katılımını beklediklerini ifade eden Anlı, herkesi Kobanê’nin yeniden inşası için rol almaya çağırdı.

>Anlı, “Üç tarafı DAİŞ’le çevrili Kobanê’ye bir insanlık koridoru açılması için konferansın vesile olmasını diliyor, istiyor ve arzuluyoruz.“ dedi.

>İletişim adresleri duyuruldu

>Bu arada Kobanê İnşa Konferansı Hazırlık Sekreteryası’nın iletişim numarası ve adresi şöyle: “T-F: 0 412 228 58 34 E-Posta: rojavainsa@gmail.com Web: www. rojavainsa.com twitter.com/rojavainsa; facebook.com/rojavainsa.”

Kaynak: Diyarbakır Söz