Görüş Bildir

Biri Bu Çığlığı Duysun….

Diyarbakır’da akciğer kanserine yakalanan ve doktorların söylediğine göre birkaç gün ömrü kalan Suriye’li Fatema Hanım, ölmeden önce Suriye’de yaşayan ailesini son bir kez görmek istiyor.

Biri Bu Çığlığı Duysun….

Muhammed YILDIZ

Diyarbakır’da 6 yıl önce Ercan Kaçmaz isimli Türk vatandaşı ile evlenen 2 çocuk annesi Suriye’li Fatema Kaçmaz,  2 yıl önce yakalandığı Akciğer kanseri nedeniyle 12 gündür Dicle Üniversitesi Hastanesi Onkoloji bölümü yoğun bakım servisinde yaşam savaşı veriyor. Acılı annenin son isteği ise ölmeden önce son bir kez Suriye’de yaşayan ailesini görmek istiyor. Eşi Ercan Bey eşinin bu son isteğini yerine getirmek için defalarca Mardin Valiliğine ve Kızıltepe kaymakamlığına başvurduğunu ancak her defasında sınırlar kapalı diye başvurusuna ret cevabı aldığını iddia etti.

“Eşime söz verdim”

 Ercan Kaçmaz “Biz eşimle 6 yıl önce evlendik. Eşimin ailesi Suriye’nin kamışlı kentinde yaşıyor. Eşim 2 yıldır Akciğer kanseri tedavisi görüyordu.12 gündür durumu ağırlaşınca hastaneye götürdük, doktorlar durumunun kötü olduğunu ve hemen yatırılmasını istediler bizde yatırdık. Son 2 gündür doktorların dediğine ve raporlara göre eşimin durumu çok ağır, birkaç günlük ömrünün kaldığını söylediler.

“Son kez ailemi görmek istiyorum”

 Eşim bana ölmeden önce son kez Suriye’de yaşayan ailesini görmek istediğini söyledi bende tamam dedim ve söz verdim. Ama defalarca Mardin Valiliğine ve Kızıltepe kaymakamlığına başvurmama rağmen sınırlar kapalıdır diye ret cevabı aldım. Bu eşimin son kez benden istediği bir şey ve ben bunu yerine getirmez isem ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşayamam. Devlet yetkilileri bu durumumuza lütfen sessiz kalmasınlar duysunlar bu çığlığımızı” dedi. Eğer eşim ailesini görmeden ölürse ben bu vicdan azabıyla yaşayamam dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi