Görüş Bildir

Bismil Belediyesine kadın eli değdi

Bismil Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Turgay Gülenç, belediyenin tüm birimlerinde yürütülen çalışmalarda kadınların rolünü gün geçtikçe daha da artırdı.

Bismil Belediyesine kadın eli değdi

Bismil Belediyesine kayyumun gelmesi ile beraber çalışan ve görev alan kadın sayısı her geçen gün artmaya başladı. İşe alımlarda ve görevlendirmelerde pozitif ayrımcılık uygulayan Belediye Başkanı Turgay Gülenç, daha önce sadece büro hizmetlerinde istihdam edilen kadınlara, artık mali hizmetler, temizlik işleri, park ve bahçe, kültür ve sosyal hizmetler, zabıta, evde bakım, imar ve şehircilik ve fen işleri gibi önemli birimlerde yer vermeye başladı.

KADIN ELİ DEĞİNCE

Başkan Gülenç, mali hizmetler ve temizlik işleri gibi belediyenin en önemli iki biriminin başında kadınlar olduğunu belirterek, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekti. İlçenin gelişiminde kadınların sorumluluk almalarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Gülenç, "Bismil’in gelişmesi, kalkınması, güzelleşmesi ve dönüşmesinde mutlaka hanımlar yer almalıdır. Bu noktada şehrin gelişimine katkı sağlayan hanım elinin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Hizmet noktasında büyük katkıları olacağına inandığımız kadınlarımızın başarısı şehrimizin başarısına yansıyacaktır" dedi.

SOKAK TEMİZLİĞİNDEN

Sokakların temizliğinden, Park ve bahçe, kültür ve sosyal işleri, ve mali hizmetlere kadar belediyenin hemen hemen her biriminde kadın eli değdiğini söyleyen Başkan Gülenç, “Kadınlarımıza ne kadar önem verirsek geleceğimiz de o kadar güzel olur. Bismil Belediyesi olarak kadınlarımıza verdiğimiz önemi Belediyemizde çalışan kadın sayısının gün geçtikçe artması, mali hizmetler ve temizlik işleri gibi önemli birimlerimizin kadınlara emanet ettiğimizden anlaşılmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi