Görüş Bildir

Bismil Nehri ıslah ediliyor

Bismil Belediyesi’nin DSİ (Devlet Su İşleri) ile birlikte yürüttüğü ortak çalışmayla Bismil için mega proje olan Bismil Nehri Islah projesi hayata geçiriliyor.

Bismil Nehri ıslah ediliyor

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Bismil Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan ve kısa sürede ilçede bir dizi projeye hayat veren Belediye Başkanvekili ve İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Bismil için hayatı öneme sahip olan mega proje Dicle Nehrinin ıslahına yönelik projeye start verdi.

DİCLE NEHRİ İSLAH EDİLECEK

Bismil Belediyesinin DSİ ile birlikte yürüttüğü Dicle Nehri Islah projesi kapsamında ilçeyi su taşkınlıklarından korumak, Dicle Nehri’nin iç ıslahını sağlamak ve Bismil’le güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla köseli mevkinden başlamak üzere her iki tarafta dere ıslah çalışması yapılacaktır.

Dicle Nehri’nde süren ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Turgay Gülenç öncelikle suyun güzel ve düzenli akması için taş tahkimatın tamamlanacağını bildirdi. Başkan Gülenç, taş tahkimatı işi bittiğinde nehrin her iki tarafı ve ortasının bir kısmında yeşil alan oluşturabilmeleri için yüzlerce hektarlık bölüm ortaya çıkacağını bildirdi.

YEŞİL ALANLAR, PİKNİK ALANLARI, PARKLAR.

Gülenç, “Bismil Belediyesi olarak halkımızın daha rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bu alanların hepsini yeşil alanlar, piknik alanları ve parklar yapacağız, beyanlarında bulundu.

Gülenç, projenin belediye ile DSİ’nin ortak çalışması olduğunu söyledi. Gülenç, “Dicle Nehri’nin iç ıslahını sağlamak, su taşkınlıklarından korunmak, suyu ve toprağı fazla erozyona uğratmadan Dicle Nehri havzasının genişlemesini önlemek, Dicle Nehri’ni düzene koyup ilçemize güzel bir görünüm kazandırmak projenin temel amaçlarıdır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi