Görüş Bildir

Bismil’de Anaokulu Yaktılar

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, yüzleri maskeli bir grup terörist tarafından dün akşam saatlerinde molotofkokteylleri atılan bir anaokulu yanarak, kullanılamaz hale geldi.

Bismil’de Anaokulu Yaktılar

Olay, önceki akşam 19.00 sıralarında, ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İlk ve Anaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir grup yüzleri maskeli terörist tarafından okulun anaokulu bölümüne molotofkokteylleri ile saldırı yapıldı. Saldırının ardından okulun 4 sınıfı ile koridorları tamamen yandı. Yangın, bir süre sonra bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin çabası ile söndürüldü. Kaçan grubun yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı.

ANAOKULU YAKTILAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı hiçbir şekilde eğitim ve öğretime mahrum bırakmayacağız. Geleceklerini birlikte inşa edeceğiz. Gençlerimizin, evlatlarımızın, canlarımız ellerinde kalem ve klavye olması için çaba ve gayretleri göstereceğiz. Hiçbir kuvvet, eğitime engel olamayacaktır. Bu yapılan insanlık dışı bir muameledir. Gelecek nesillerimiz onurluca çığ gibi ileriye adımlar atmaktadırlar. Okul yakılmaz. Bunları yapanları kınıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi