Görüş Bildir

Bozkırın ortasındaki sahil kenti: Halfeti

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor.

Bozkırın ortasındaki sahil kenti: Halfeti

Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de turizm sezonu yoğun geçiyor.

Tarihi taş evleri ve doğal güzelliği ile Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da adlandırılan ilçe, yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

Son dönemde bölgede yaşanan terör olaylarına rağmen güvenli bulunduğu için turist çeken ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kent"i tekne turuyla geziyor.

Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi görme fırsatı buluyor.

İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi de ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetişen "Karagül" bitkisini de görebiliyor.

Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal güzellikleri ve sakin yapısıyla Halfeti'nin her dönem görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

İlçeyi tanıtmak adına yurt içi ve dışında çeşitli çalışmalara imza attıklarını ve bunun meyvelerini almaya başladıklarını aktaran Özdal, herkesin burayı görmesi gerektiğini vurguladı.

Özdal, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının her hafta arttığını ifade ederek, "İlçemiz mutlaka görülmesi gereken bir yer. Özellikle hafta sonları kimi zaman 40 bin kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Şu an yurt dışından ciddi bir ilgi var. Bölgedeki terör olayları ve sınır komşumuz Suriye'deki iç savaşa rağmen Halfeti turizm sezonunu yoğun geçiriyor. İnşallah ilerleyen sezonlarda yapılacak atılımlarla burası Türkiye'nin turizm lokomotiflerinden birini haline gelir. Herkesi buraya davet ediyoruz." dedi.

- "Çok güvenli ve sakin bir ilçe"

İlçedeki işletmecilerden Hasan Şahin de Halfeti'nin bölgede keyifli vakit geçirmek isteyenlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geldiğini belirtti.

Güvenli olduğu için turistlerin de buraya gönül rahatlığıyla geldiğini anlatan Şahin, "Bizim burada terör adına bir şey bulamazsınız. Çok güvenli ve sakin bir ilçe. Şu anda turizm sezonu devam ediyor. İlgiden memnunuz. Geçen yıllarda burada konaklama sorunu vardı ama o da çözüldü. Artık insanlar buraya gelip 2-3 gün keyifli vakit geçirebiliyor. Doğal güzellikleri sayesinde yerli ve yabancı turistler burayı çok beğeniyor." diye konuştu.

Halfeti'yi görmek için Hollanda'dan gelen Antoine Van Sint Fiet ise çok beğendiği Türkiye'yi defalarca ziyaret ettiğini aktardı.

Şanlıurfa'ya gelen arkadaşlarından Halfeti'yi duyduğunu dile getiren Van Sint Fiet, "Arkadaşlarımız 'Dağların arasında sular var ve çok güzel' dediler. Biz de bu güzelliği görmek için geldik. 2 gündür Şanlıurfa'daydık. Bir süre burada kalıp ülkemize döneceğiz. Buradaki insanlar çok iyi, herkes bizimle yakından ilgileniyor. Hollanda'ya döndüğümüzde bu güzellikleri anlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi