Görüş Bildir

Bu da kart kuyruğu!

Uzun uzadıya bir kuyruk. 70'lerin tüp kuyruğu çağın. Teknoloji çağında, "Diyarkart" kuyruğu. Toplu taşımada zorunlu olunca, kartın tek merkezde satılması, işte böylesi uzun kuyruğa neden oldu.

Bu da kart kuyruğu!

DİYARBAKIR- Büyükşehir Belediyesinin, kent nüfusunun 3’te 2’sine denk gelen 1 milyon kişiye ulaşım kartını zorunlu hale getiren ani kararı, sorun yaratırken, Kart Başvuru Merkezi'nde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

HAVUZ SİSTEMİNE GEÇİLDİ              

196 belediye otobüsü, 100 özel halk otobüsü ve 376 minibüs olmak üzere toplam 672 toplu taşıma aracıyla ulaşım hizmeti verilirken, ulaşımı ortak bir havuzda toplamanın bir adımı olarak Belediye geçtiğimiz ay 29 Mart’ta “Elektronik Ücret Toplama” uygulamasına geçti.

ANİ KARAR SIKINTI YARATTI

Belediyenin, Diyarkart uygulamasıyla Elektronik Ücret Toplama sistemini “zorunlu” hale getirmesi 2 milyona yakın insanın yaşadığı Diyarbakır’da kent nüfusunun neredeyse 3’te 2’sine denk gelen 1 milyon kişiye kart verme hedefi, Kart Başvuru Merkezi'nde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

“Tam”, “indirimli” ve “ücretsiz” olarak 3 ayrı sistem üzerinden verilmeye başlanan Diyarkart uygulamasının, belli bir geçiş sürecine yayılmadan, ani ve hızlı bir şekilde devreye konulması vatandaşı, zora soktu.

Uygulamanın başlatılmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, kuyruk sıralarının eksik olmadığı Kart Başvuru Merkezi'nden kartlarını temin eden vatandaşlar, Diyarkart’a sahip olduktan sonra Kart Dolum noktalarından kartlarına kontör yüklemek için bir kez daha uzun kuyrukları oluşturup sıraya giriyor. Vatandaşlar, kart temin etme uygulama biçiminden hayli şikayetçi oldu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Sisteme dair tepki gösteren Vatandaşlar, "Ani bir kararla Diyarkartı başlattılar. Kart temin etmenin başka bir yolu olmalıydı. Bakınız buradan kartı aldıktan sonra, bu kez kontör yükleme kuyruğuna giriyoruz. Bir işi iki kez yapıyoruz. Bu çağda hala kuyruk oluşturarak sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Kart temini tek merkezde yapılıyor. Şehrin belirli noktalarında geçici ofislerle, vatandaşın sorunu çözülürdü. Her mahallede geçici merkezler ya da duraklarda görevli kişilerce bu iş yürütülebilinirdi.” diye konuştu.

Şehir dışından kentte gelen vatandaşlar ise, uygulamaya hazırlıksız yakalanınca ne yapacaklarını şaşırıyor. Bindikleri belediye otobüsleri şoförlerine ücret uzatınca, şoförün “Nakit ücret alınmıyor, kart basın” demesi üzerine ne yapacakları dair kısa bir şaşkınlık yaşıyor. Ancak şoförün devreye girerek, kart sahibi yolculardan, “geçiş için kart basma” ricası üzerine sorun geçici olarak çözülebiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi