Bu Da Tespih Sergisi

Diyarbakır'a farklı illerden gelen Tespihçiler, Sur ilçesinde tespihleri sergiledi.

Bu Da Tespih Sergisi

Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Şırnak, Mardin, Elazığ ve Batman gibi çevre illerinden haftada bir gün Diyarbakır'a bir alayan gelen tespihçiler, Sur ilçesinde tespihlerini görücüye çıkarıldı.

Doğu ve Güneydoğu’da tanınan tespih ustaları ve satıcıları Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii arkasında bir kıraathanede buluşarak, tespihlerini sergileyerek görücüye çıkardı.

SUR'DA SERGİLEDİLER

Her hafta cumartesi günleri Sur'da bir kıraathanede Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Batman gibi çevre illerden gelen tespihçiler, tespihlerinin tanımını yaparak, toptan ve perakende ticaretini yapıyorlar. Kimi tespihçiler de bu işi hobi olarak yaptıklarını söylediler.

Tespihlerin çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgi veren tespih ustaları, işleri hakkında bilgi vererek, “Kimimiz Diyarbakır’dan kimimiz çevre illerden gelerek haftanın bir günü buluşuyoruz. Her hafta bir araya gelerek tespihlerimizi sergiliyoruz. Büyük ilgi görüyor işlerimiz, hem bu işi zevk hem de iş için yapıyoruz. Sıkıntı, sinir ve strese çok iyi geliyor. Diyarbakır'da yaşlısından gencine kadar birçoğunun elinde tespih var. Şimdi bayanlar bile bileklik olarak kullanıyor.” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz