Görüş Bildir

Bu görüntüler yakışıyor mu?

HDP ve DBP çağrısı üzerine kentte yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi, vatandaşları mağdur etti. Belediyelerin temizlik hizmeti vermemesi nedeniyle cadde ve sokaklarda çöp yığınları oluştu

Bu görüntüler yakışıyor mu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) çağrısı üzerine yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. Toplanmayan çöpler, caddelere taştı. Çöp poşetleri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

HAYATI DURDURMA EYLEMİ

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakr'ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto bahanesiyle HDP ve DBP'nin eylem çağrısının ardından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşadı.

BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞANDI

Otobüslerin, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajına çekildiği görüldü. Kentte fırın ve eczaneler dışında bazı esnaf iş yerlerini açmadı. Merkez Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki bazı mahallerde belediye tarafından çöplerin toplanmadığı görüldü.

KENT ÇÖPLÜK ALANINA DÖNDÜ

Kentin birçok noktasında çöp yığınları oluşurken, caddelere taşan çöpler sürücülere zor anlar yaşattı. Yaşı küçük çocukların çöp birikintileri önünde oyun oynaması dikkat çekti.

Çevreye saçılan çöp yığınlarının hastalıklara davetiye çıkarmasının yanında görüntü kirliliği de oluşturduğunu belirten halk, Diyarbakır halkının bu muameleyi hak etmediğini söyleyerek belediyeyi göreve çağırdı. Normal zamanlarda bile temizlik ve diğer hizmetleri gereği gibi yapmadığını belirten halk, bir de buna son 2 gündeki grev eklenince şehir merkezinin çöpten geçilmediğini söyledi.

EYLEM ÇAĞRISINA TEPKİ

Öte yandan HDP ve DBP'nin "gürültü eylemi" ile kepenk ve kontak kapatma çağrısı, Siirt'te vatandaşların tepkisine neden oldu.

Emrah O, eylem çağrılarının vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. "Belediye imkanlarını kendi siyasi ve ideolojik amaçları çerçevesinde kullanıyorlar" diyen Emrah O, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Emrah O, "Gürültü eylemi ile vatandaşlar rahatsız ediliyor. Vatandaşların özgürlüğü kısıtlanıyor. Bu kişilerin kendileri gibi düşünmeyen insanlara hiç saygıları yok. Bu nedenle eylemlerini ve yaptıkları çağrıları kınıyoruz" dedi.

EYLEMİ TASVİP ETMİYORUZ

Yusuf G, bölgedeki vatandaşların eylem çağrılarını tasvip etmediğini aktardı. "Bu çağrılar vatandaşa eziyet çektiriyor. Birçok ilde çöpler toplanmıyor. Otobüsler hizmet vermiyor" ifadelerini kullanan Yusuf G, eylemlerin Kürt halkına zarar verdiğini vurguladı. Çetin E. de insanların bu çağrılara itibar etmediğini söyledi. Vatandaşların kendisini mağdur edenlerin bilincinde olduğuna işaret eden Çetin E, "Vatandaş her şeyin farkına vardı" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi