Burnumuzdan solur olduk

Bağlar'da mahalle kavgasında bir kadın bıçaklınarak öldürülürken, akşam saatlerinde ise Sur ilçesinde Ayakkabı boyacısı ile manavın kavgasında kan aktı, bir kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Burnumuzdan solur olduk

Sosyal dengesizliğin temel etken olarak görüldüğü şiddet olayları tırmanış gösterirken, Diyarbakır'da dün ard arda cinayetler işlendi. Sabah saatlerinde Bağlar'da kadınların mahalle kavgasında bıçaklır konuştu, bir bayan bıçakla vurularak öldürüldü. Akşam saatlerinde ise Ayakkabı Boyacısı ile Manav arasında çıkan kavgada kan aktı. Bir kişi bıçakla öldürülürken, iki kişi de yaralandı. Sur ve Bağlar'da gerginlik hakim olarurken, cinayetin failleri kısa sürede yakalandı.

 

KADINLAR CİNAYET İŞLEDİ

Günün ilk cinayeti, sabah saatlerinde Bağlar ilçesinde işlendi. Kaynartepe mahallesinde akraba oldukları belirtilen Ş.G., İ.G ve Cemile Gezen arasında çıkan tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Kısa sürede büyüyen kavgada taraflar bıçak çekti. Yaşanan arbede içerisinde bıçakla yaralanan Cemile Gezen olay yerinde hayatını kaybedetti

AİLE İÇİ GEÇİMSİZLİK YÜZÜNDEN

Olay yerine gelen cinayet masası ekipleri yürüttükleri soruşturmada cinayetle ilgili olarak Ş. Gezen ile İ.Gezen'i gözaltına aldı. Ölen Cemile Gezen'in cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma ise derinleştirilerek sürdürülüyor. Kavganın iale içi geçimsizlikten kaynaklandığı öne sürüldü.

 

SUR İLÇESİNDE BIÇAKLI KAVGA

Günün ikinci cinayetle son bulan bıçaklı kavgası ise saatlerinde Sur İlçesi’ndeki Ulucami önünde meydana geldi. Ayakkabı boyacısı Şaban Turca ile manav Seyfettin Tektaş (45) arasında çıkan ağız dalaşı daha sonra kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bıçaklara sarılan boyacılar ortalığı savaş alanına çevirdi. Bıçak ve kesici aletlerin konuştuğu kavgada Seyfettin Tektaş (45) isimli boyacı aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. Tektaş’ın cenazesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Dağkapı yerleşkesine getirilerek morga kaldırıldı.

 

HASTANE ÖNÜNDE YİNE KAVGA

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı hastane çevresinde ölen Tektaş’ın yakınları ile kavgaya karışan diğer kişilerin aileleri arasında arbede yaşandı. Polis, olaylara karışan bazı kişileri gözaltına alırken, hastane giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan 2 yaralıdan ölen Seyfettin Tektaş’ın akrabası olduğu öğrenilen İrfan Alataş’ın durumunun ciddi olduğu ve yoğun bakıma alındığı bildirildi.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Polis, kavgaya karışan boyacıların yeniden karşılaşarak olay çıkarma ihtimaline karşı burada da önlemleri sıklaştırdı. Bu arada polis olaydan hemen sonra cinayet zanlısı Şaban Turca’yı yakalayarak gözaltına aldı. Turca’nın daha önce psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz