Caddeler yıkanıyor

Diyarbakır'ın Ak Partili Bağlar Belediyesi, yeni tip koronavirüs tehdidine karşı sokak ve caddelerde antiseptik solüsyon ilacı ile dezenfekte seferberliği başlattı.

Caddeler yıkanıyor

Türkiye, yeni tip koronavirüs ile mücadelede önlemler almaya devam ederken, Diyarbakırda 400 bin nüfusu ile 36 ilden büyük olan Bağlar ilçesinde belediye önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Bağlar Belediyesi 8 buhar özellikli araç ve 20 uzman personel eşliğinde cadde be sokakları dezenfekte etti. Antiseptik solüsyon ilacı ile yapılan çalışmalar ile vatandaşların kullandığı yaşam alaylarının  bulaşıcı olan virüse karşı dezenfekte edilmesi amaçlanıyor.

SOKAKLARDA DEZENFEKTE SEFERBERLİĞİ

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,devletim tüm imkanlarıyla seferberlik başlattığına dikkat çekerek vatandaşların vereceği destek ile mücadelenin başarıya ulaşacağını kaydetti.  Beyoğlu,"Modern özelliklere sahip 8 aracımız ve 20 uzman personelimizle beraber cadde ve sokakları dezenfekte ediyoruz. Almamız gereken önlemleri alıyoruz ondan sonrası Allah'ın takdiridir.

Ülkemiz bu tehlikeyi en erken fark eden ve tedbir alan ülkelerden biri oldu. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında büyük bir mücadele yürütülüyor. Ama bu tek başına yetmez.Vatandaşlarımız alınan tedbirlere ve kurallara mutlaka uymalıdır.Tehlike geçene kadar evlerimizden çıkmayalım " dedi. Bağlar Belediyesi ekipleri sokak ve caddelerdeki çöp konteynirlerini de dezenfekte etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz