Camide Barış!

Diyarbakır’ın Hani İlçesi'ndeki Çok Programlı Lisesi'nde taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgaya karışan öğrenciler, akşam Ulu Cami'de düzenlenen dini törenle barıştırıldı.

Camide Barış!

 Hani Çok Programlı Lisesi'nde eğitim alan Kırım ve Burak mahallelerinde oturan Demir ile Topkaya ailelerine mensup öğrenciler arasında, dün sabah saatlerinde, taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı.

>LİSELİLER CAMİİDE BARIŞTI

>Lise binası önündeki kavgada Demir ve Topkaya ailelerine mensup bazı öğrenciler hafif yaralandı. Diğer aile fertlerinin de ilçe merkezinde küçük çaplı kavgalar yaşanması üzerine ilçe esnafı, araya girerek kavganın büyümesini engelledi.

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Hani Belediye Başkanı DBP'li Abdurrahman Zorlu, HDP ilçe teşkilatı yöneticileri ve Hani Müftüsü Ahmed Durmuş'un araya girmesiyle aile büyükleri ve öğrenciler barış için ikna edildi. Dün akşam Ulu Cami'de düzenlenen törenle aile bireyleri ve öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek bir daha kavga etmemek üzere yemin edip barıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz