Camilerde temizlik sürüyor

Kayapınar Belediyesi’nce, Ramazan ayı öncesi camilerde başlatılan temizlik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Günde iki camide devam eden temizlik çalışmaları, ilçedeki 42 cami yanı sıra köylerdeki camileri de kapsayacak.

Camilerde temizlik sürüyor

Kayapınar Belediyesi tarafından, halkın ibadet yeri camilere ve cami çevrelerine yönelik yaptığı çalışmalar sürüyor. Kayapınar İlçe halkının daha temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için oluşturulan özel bir ekip, ilçe merkezindeki camilerde başlatılan temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Ramazan ayı öncesi başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında temizlik ekipleri, temizlik araçlarıyla günde iki camiyi temizliyor. İlçe merkezindeki 42 camiyi kapsayacak çalışmalar Ramazan ayı boyunca tamamlanacak. İlçe merkezindeki temizliğin ardından köylerdeki camilerde temizlik çalışması ve çevre düzenlemesi yapılacak.

CEMİLERDEKİ TEMİZLİK SÜRÜYOR

Kayapınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Erdem, Ramazan ayında vatandaşların daha temiz bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak amacıyla başlattıkları çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kılıç’ın talimatı ile Kayapınar İlçe merkezindeki tüm camilerde mobil temizlik aracımızla temizlik çalışmaları başlattık. 4 ekip ile birlikte Sabah 04.00’da başlattığımız temizlik çalışmaları kapsamında günde 2 camide temizlik yapıyoruz, Camilerimizde dezenfekte çalışmaları kapsamında komple halıları yıkayarak bu hizmeti devam ettireceğiz. Bu sadece halıların yıkanması ile sınırlı kalmıyor çevre temizliği ile camların silinmesi gibi komple bir temizlik işlerini de yapıyoruz. Mübarek ramazan ayında vatandaşların daha temiz bir ortamda ibadet yapmaları için elimizden geleni yapacağız. İlçe merkezimizdeki 42 caminin temizliğini tamamladıktan sonra köy camilerimizi de temizleyeceğiz. Temizlik çalışmaları ramazan ayı boyunca devam edecek" dedi.

İBADETHANE VE CAMİ TEMİZLİK ARACI

Kayapınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, Camilerde başlatılan temizlik çalışmaları için İbadethane ve Cami Temizlik aracı satın alındı. Araçta, temizlik ekipmanları, deterjanlar, kimyasal olmayan temizlik ilaçları yer alıyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz