Görüş Bildir

Canları pahasına Katliamı önlediler!

Kulp ilçesinde yakalanacaklarını anlayan PKK'lılar bombalı araçı infilak ettirdi. 5 korucu ve bir vatandaş yaralanırken, büyük bir facia atlatıldı. Patlamada 10 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde çukur meydana gelirken, okul ile bazı ev ve iş yerleri hasar gördü.

Canları pahasına  Katliamı önlediler!

Kulp ilçesinde yakalanacaklarını anlayan PKK'lılar bombalı araçı infilak ettirdi. 5 korucu ve bir vatandaş yaralanırken, büyük bir facia atlatıldı. Patlamada 10 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde çukur meydana gelirken, okul ile bazı ev ve iş yerleri hasar gördü.

KORUCULARIN DİKKATİ SALDIRIYI ÖNLEDİ

Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelindikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK'lılar aracı terkedip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçanlar bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST YAKALANDI

Bu sırada kaçan PKK'lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yetkililer, PKK'lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.

HALI SAHA MAÇI VARDI

Korucuların, jandarma karakoluna ulaşmaya çalışan patlayıcı yüklü aracı durdurmaya çalışması, olay yeri yakınındaki vatandaşların da saldırıdan 45 dakika önce halı saha maçı için ilçe merkezine gitmiş olması, olası faciayı önledi. İş yerinde hasar oluşan Altın  "Çocuğumla bir ekmek yemek için bu iş yerlerini kurduk ama işte bırakmıyorlar. Allah da onlara bırakmasın. Kimsenin hakkı yok buna. Demokrasi bu şekilde sağlanamaz. Bu demokrasi onların olsun. Terör saldırılarını gerçekleştirenleri Allah'a havale ediyorum"

PKK'LI YERE YATIN DEDİ

Köy Korucusu, araçtaki 1 PKK'lının kendilerine doğru koşup 'yere yatın' diye bağırdığını anlatarak,  "Çatışma başlayınca araçtan inen üç kişiden biri bizim taraf koştu. Elinde silah yoktu. Bizim olduğumuz tarafa gelince 'yere yatın' diye bağırdı. Herkes yere yattı. O sırada büyük bir patlama oldu. Daha sonra bu kişiyi yakaladık. Üzerinden Glock marka silah çıktı" dedi. Güvenlik güçleri soruşturmayı sürdürüyor.

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ yakalandı, kaçan 2 örgüt üyesinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Patlama nedeniyle yolda yaklaşık 10 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde çukur meydana geldi, çevredeki okul ile bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Zeyrek Jandarma Karakol Komutanlığının yaklaşık bir kilometre batısında, Lice-Kulp karayolu üzerinde yol emniyet görevi icra eden geçici köy korucularının, gece bomba yüklü aracı durdurmaya çalıştığı sırada çıkan çatışmada bir teröristin yakalandığı, kaçan 2 teröristin patlayıcıyı infilak ettirdiği saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Jandarma ekiplerine yönelik muhtemel saldırıyı önleyen yaralı 5 korucu ile bir vatandaşın tedavisi devam ediyor.

Patlamanın şiddetiyle yolda yaklaşık 10 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde çukur meydana geldi, çevredeki okul ile bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu, 2 hayvan telef oldu. Saldırıda olay yerine 60 metre uzaklıktaki marketin duvarları yıkıldı, kahvehane büyük çapta hasar gördü.

Büyük bir faciadan dönüldü

Patlamanın yol açtığı tahribat nedeniyle yolun ulaşıma kapatılan bölümü, karayolları ekiplerinin çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Korucuların, jandarma karakoluna ulaşmaya çalışan patlayıcı yüklü aracı durdurmaya çalışması, olay yeri yakınındaki kahvehane ve marketteki vatandaşların da saldırıdan 45 dakika önce halı saha maçı için ilçe merkezine gitmesi, olası faciayı önledi.

- "Onları Allah'a havale ediyorum"

Hasar gören market ve kahvehanenin sahibi Naif Altın, alın teriyle çalışarak ve borçlanarak sahip olduğu iki iş yerinin saldırıda tahrip edildiğini söyledi.

"Çocuğumla bir ekmek yemek için bu iş yerlerini kurduk ama işte bırakmıyorlar. Allah da onlara bırakmasın. Kimsenin hakkı yok buna. Demokrasi bu şekilde sağlanamaz. Bölge insanı bu saldırılardan çok çekmiş." diyen Altın, şunları dile getirdi:

"Bırakın, memleket düzelsin, güllük gülistanlık olsun. Bu topraklar hepimize yetiyor. Bu vatan hepimize yetiyor. Bu dükkanlarda kaç kişi çalışıyor, kaç kişi ekmek yiyordu. İşte sonucu bu. Bu şekilde demokrasi getiriyorlarsa biz böyle demokrasi istemiyoruz. O demokrasi onların olsun. Terör saldırılarını gerçekleştirenleri Allah'a havale ediyorum."

Canları pahasına karşı koydular

 Altın, korucuların olası faciayı önlediğine işaret ederek, saldırı öncesi kahvehane ve marketteki 26 gencin halı saha maçına gittiğini, aksi halde yaşanacak acının ve kaybın daha büyük olacağını anlattı.

Allah'ın büyük bir faciayı önlediğine dikkati çeken Altın, PKK'ya tepki göstererek, "Terör örgütü asker, polis, sivil ayrımı yapmıyor." ifadesini kullandı.

Korucu Mehmet Deniz de patlama sesini güvenlik noktasına 2,5 kilometre uzaklıktaki evinden duyduğunu belirterek, patlamanın şiddetiyle evinin tavanından toprak döküldüğünü söyledi.

Başta şimşek çaktığını düşündüğünü dile getiren Deniz, olayı öğrenir öğrenmez silahını alarak bölgeye gittiğini kaydetti.

Valilik açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliği, Kulp İlçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü aracı infilak ettirdiği saldırıda 5'i geçici köy korucusu ile 1 vatandaş olmak üzere 6 kişinin yaralandığını açıkladı. 1 PKK'lının ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Diyarbakır ili genelinde BTÖ mensuplarının bombalı araç saldırılarının önlenmesi maksadıyla yol emniyet ve kontrol faaliyetleri (Askeri Birlikler ve GKK kontrol noktaları tarafından) aralıksız olarak devam etmektedir. Alınan bu tedbirler çerçevesinde;

Şüphe üzeri dururulmak istendi

29 Mayıs 2016 saat 22.15 sıralarında Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı Zeyrek Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yaklaşık 1 kilomere batısında (Lice-Kulp karayolu üzerinde) yol emniyet görevi icra eden GKK unsurlarınca bomba yüklü olduğu değerlendirilen şüpheli araç durdurulmaya çalışılmış, araçtan inen 3 BTÖ mensubunun kaçmaya çalışması üzerine yol kontrolünde görevli GKK'lar ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli sıcak temas yaşanmış, 1 BTÖ mensubu ele geçirilmiştir. Olay yerinden kaçan 2 BTÖ mensubu tarafından söz konusu bombalı aracın patlatılması sonucu, emniyet güçlerine muhtemel bir saldırıyı önlemeye çalışan 5 kahraman korucumuz ve 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmışlardır. Olay yerinden kaçan BTÖ mensuplarının yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan operasyon başlatılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi