Canlı bombaların ihbarı Diyarbakır

Ankara'da kendilerini patlatan 2 canlı bombanın izleri Diyarbakır ve Bingöl'de araştırılıyor.

Canlı bombaların ihbarı Diyarbakır

Ankara'nın Haymana İlçesi yakınlarında bomba yüklü araçla eylem hazırlığı yaparken polisin çevrelerini kuşatmasıyla yakalanacaklarını anlayıp kendilerini patlatan biri kadın 2 terörist ile ilgili Diyarbakır ve Bingöl'de geniş çaplı araştırma başlatıldı. Bingöl'deki ailesi tarafından daha önce kayıp başvurusu yapılan ölen bombacılardan Harun Arslan'ın geçmiş bağlantıları soruşturuluyor.

BÖLGEDE ARAŞTIRILIYOR

Ankara'da Haymana yolu yakınlarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki PKK'lı oldukları değerlendirilen 2 terörist, düzenlenen operasyonda polisin 'Teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Eylem hazırlığındaki teröristlerin Harun Arslan ve Mahide Ateş oldukları belirtildi. Harun Arslan'ın, Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süreden beri kayıp olduğu bildirildi. Ailesi tarafından emniyete bulunması için başvuru olduğu öğrenilen Arslan'ın bir süredir polis tarafından arandığı kaydedildi.

İHBAR DİYARBAKIR'DAN

Güvenlik kaynakları, Diyarbakır'dan önceki akşam Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarla olası facianın önlendiğini, ihbar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı istihbarat ve terörle mücadele ekiplerinin harekete geçtiğini söyledi. İhbarcının adını verdiği Harun Arslan'ın profilini inceleyen ekipler, bombacıların kayıp olduğu tarihten şimdiye kadar gittikleri yer ve görüştükleri kişileri takibe alarak, geçebilecekleri güzergahlarda da önlem aldı.

TESLİM OL ÇAĞRISINA

Yapılan kısa süreli çalışma ardından, bombacılardan Arslan'ın kullandığı cep telefonuna ulaşan güvenlik birimleri, telefon sinyallerini tespit ederek Haymana yolu yakınlarda bombacıları durdurmak istedi. Teslim ol çağrıları karşısında bombacıların, içinde bulundukları ve bomba yüklü aracı patlattıkları belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz