Çelenk sunuldu!

Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle dün Diyarbakır'da Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Çelenk sunuldu!

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR- Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, tören düzenlendi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Yenişehir ilçesi Anıt Parkı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.

ÇELENK SUNUMU

Anıt Park’ta düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Ebubekir Bal, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’a vekaleten 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, adli, mülki ve askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Törende Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Çelenklerin ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tören sona erdi.

ULAŞIM BUGÜN ÜCRETSİZ

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçları, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ücretsiz hizmet verecek.

Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü nedeniyle, 29 Ekim Salı günü 06.00-18.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceği bildirildi.

ERGANİ'DE ETKİNLİK

Ergani ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı. Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne, Kaymakam Hüseyin Sayan, Garnizon Komutanı Binbaşı Semih Yeni, Belediye Başkanı Ahmet Kaya tarafından çelenk sunuldu.

Törene, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Özgen, kamu kurum ve kuruluşlar ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz