Görüş Bildir

Cenazeler Geziniyor!

ŞIRNAK'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar devam ederken, çatışmalarda yaşamını yitiren 15 kişinin Şırnak Devlet Hastanesi morguna konulan cenazelerinden 8'i aileleri tarafından alınarak belediyeye ait soğuk hava deposuna nakledildi.

Cenazeler Geziniyor!

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, "Aileler cenazeleri almasaydı Adli Tıp Kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile cenazeleri Valilik emri ile defnedilecekti. Aileler bunu istemediği için, cenazeleri hastaneden alarak belediye soğuk hava deposuna nakletti" dedi.

Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölen 15 kişinin cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bir süredir bekleyen cenazelerden 8'i aileleri ve HDP'li Milletvekilleri tarafından buradan alınarak belediyeye ait soğuk hava deposuna nakledildi. Yapılan görüşmeler sonucunda aileler ve HDP'li vekiller dün akşam hastane morgundan Aziz Yural, Çetin Taşer, Fatma Uyar, Seve Demir, Pakize Nayır, Nidar ve Halis Sümer ile Lütfü Aksoy'un cenazelerini alarak Şırnak Belediyesi'ne ait soğuk hava deposuna götürdü. Cenazelerin her iki ilçede sokağa çıkma yasakları kaldırıldıktan sonra aileleri tarafından soğuk hava deposundan alınarak iki ilçede defnedileceği belirtildi.

'CİZRE, SİLOPİ VE HABUR'DA DA CENAZELER VAR'

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Adli Tıp Kurumu yönetmeliğinde yapılan değişiklik nedeniyle cenazeleri almak zorunda kaldıklarını belirterek şöyle dedi:

"Yönetmelikte yapılan değişiklik ile cenazeleri almasaydık, Valilik emri ile bu cenazeler ailelerin istememesine rağmen defin edilecekti. Halen Şırnak Devlet Hastanesi morgunda 7 kişiye ait cenazeler var. Onların aileleri de Silopi ve Cizre'den gelebilirse, onlar da cenazelerini hastaneden alıp soğuk hava deposuna nakledecekler. Bunların dışında Cizre ve Silopi Devlet Hastaneleri ile Habur Sınır kapasındaki soğutucularda da cenazeler var ama, kaç cenazenin oralarda olduğunu bilmiyoruz."

3 GÜN İÇİNDE ALINMAZSA DEFNEDİLECEK

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimliği Şırnak Belediyesi'ne yazı yazarak, morgda yer  kalmadığını ve cenazelerin belediye tarafından alınıp defiedilmesini istedi. Belediye ise, aileler ile görüştüklerini ve ailelerin cenazeleri kendilerinin alıp Cizre ve Silopi'de defin etmek istediklerini belirterek, cenazeleri alamayacaklarını bildirmişti. Adli Tıp Kurumu yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile 'kimliği tespit edilen cenazelerin 3 gün içinde alınmaması durumunda, Mülki İdare Amirlikleri'nin talimatı ile defedilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi