Çılgın motorsikletçi

Diyarbakır'ın tarihi surlarının dibindeki parkta kiraya verilen motosiklet ve Atv türü arabalar, oyun parkındaki çocukların korkulu rüyası haline geldi.

Çılgın motorsikletçi

Her gün yüzlerce çocuğun ailesiyle birlikte gittiği parkta, kiralanan motosikletlerle parkta aşırı hızla kullananlara kimse dur diyemiyor.

SUR DİPLERİNDE KİRALAMA

Çocuklarının ezileceğini belirtip tepki gösteren vatandaşları tehdit eden korsan motosiklet işletmecilerine karşı belediyenin sessiz kalması tepki çekiyor. Vatandaşlar, çocuklarının ezilmesi durumunda tek sorumlunun belediye olacağını belirterek, gereğinin yapılmasını istiyor.

Türkiye'nin bir çok şehrinde Atv türü araba ve motosikletler belli bir ücret karşılığında kiraya veriliyor. Motor tutkunları, şehir merkezi dışında boş bir alana kurulan parkta bu heyecanı yaşıyor. Ancak Diyarbakır'da ebeveynlerin çocuklarıyla oturduğu, oyun parkının da olduğu yeşil alanda hız yapılması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Dört tekerlekli Atv türü araçlar ile motosikletler vasıflı vasıfsız herkese bir turu 5 TL'ye kiraya veriliyor.

İSKENDERPAŞA MAHALLESİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesi İskender Paşa Mahallesi ile Yenişehir ilçesi Yenişehir Mahallesi arasındaki parkta, onlarca kişi parka dizdikleri motosikletleri kiraya veriyor. Saraykapı'nın önünde özellikle akşam saatlerinde, motosikletleri kiralayanlar parkın dört bir yanında hiçbir engele takılmadan çılgınca tur atıyor. Çocuğunu hava alması için parka getiren anne ve babalar ise ne yapacağını şaşırıyor. Sur Belediyesi'nin 50 metre önünde yapılmasına rağmen zabıta ya da herhangi bir görevlinin buna ses çıkarmaması ise dikkat çekiyor. Vatandaşlar, çocuklarının hayatının önemli olduğunu belirterek, belediyeyi göreve çağırıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz