Görüş Bildir

Çınar vahşetinden iki kişi tutuklandı

Çınar ilçesinde biri bebek, 2’si çocuk olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiği emniyete yönelik bombalı saldırı olayında 2 kişi tutuklandı.

Çınar vahşetinden iki kişi tutuklandı

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde 6 kişinin öldüğü, 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

ÇINAR KATLİAMI SORUŞTURMASI

Çınar İlçesi'nde 13 Ocak günü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor. 1 polisin şehit olduğu, 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından İ.Ö ve H.D. gözaltına alındı.  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgularında, bombalı saldırıyla ilgileri olduğu belirlenen şüpheliler, sevk edildikleri Çınar Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAVCILIKTA AÇIKLAM GELDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Çınar Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/30 numaralı soruşturması kapsamında, patlayıcı yüklü araçla saldırı olayı ile ilgileri olduğu değerlendirilen İ.Ö. ve H.D. isimli iki şüphelinin 17.01.2016 tarihinde Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alındıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.c (6 kez) (Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme) ve Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Çınar Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmişlerdir.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Çınar Sulh Ceza Hakimliğinin 17.01.2016 tarih ve 2016/2 sorgu numaralı sorgularının ardından şüpheliler İ.Ö. ve H.D. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.c (6 kez) (Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme) ve Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişlerdir. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/30 numaralı soruşturması devam etmektedir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi