Cinayet 6 Yıl Sonra Aydınlatıldı

İZMİR'de, 6 yıl önce öldürülen Cahit Sincar'ın katil zanlılarının, kayınbiraderi R.S. ile arkadaşları M.N.B. ve E.Ö. olduğu belirlendi.

Cinayet 6 Yıl Sonra Aydınlatıldı

İZMİR'de, 6 yıl önce öldürülen Cahit Sincar'ın katil zanlılarının, kayınbiraderi R.S. ile arkadaşları M.N.B. ve E.Ö. olduğu belirlendi. Diyarbakır, Mardin ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.

Karabağlar'da 2010 yılının nisan ayında meydana gelen olayda, ölen babası için taziye çadırı kuran 27 yaşındaki Cahit Sincar, konukları için alışveriş yapmak üzere markete gitti. Çantacılık yapan Cahit Sincar, bu sırada uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetti.

Olaydan sonra polisin yaptığı araştırmalardan sonuç alınamadı. Cinayet dosyası bir süre önce, İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nca tekrar açıldı. Olayın görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan yeni çalışmada, Cahit Sincar'ın aralarında husumet bulunan kayınbiraderi 40 yaşındaki R.S. Mardin'de, suç ortakları taşeron şirkette çalışan 40 yaşındaki M.N.B. ve Diyarbakır Bismil'de kahvecilik yapan 53 yaşındaki E.Ö. de İstanbul'da yakalandı.

Görgü tanıklarının teşhis ettiği 3 şüpheli sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz