Çocuk Hastanesinde Skandal Görüntüler

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Süt çocuğu 2 bölümü ünitesinde çekilen fotoğraflar bir skandalın kanıtı oldu.

Çocuk Hastanesinde Skandal Görüntüler

Muhammet YILDIZ/Mehmet Can TUNÇ

Hastanenin içler acısı durumundan şikayet eden hasta yakınları, enfeksiyon riski bulunan hastaneye sağlam gelen çocuklarının da hasta olma riski bulunduğunu anlattılar.

Her gün yüzlerce çocuk hastanın şifa bulmak için geldiği Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, sağlığı tehdit ediyor.

Hasta yakınları pislik içersinde tedavi edilmekten şikâyet ederken, hastane koridorları da çöplüğü andırıyor. Hastanede, çoğu solunum yolları hastası ve yeni doğan çocuklar, hijyenik olmayan şartlarda, tedavi edilmeye çalışılıyor.

“Koridorlar sular altında”

Süt çocuğu 2 bölümü koridorunda su boruları patlamış, koridor boylu boyuna su içerisinde kalmış Su hortumları ortalıkta, hasta yakınları paçalarını sıvayarak yürümek zorunda kalıyor. Yatakların hali ise içler acısı, çoğu yatak çarşafsız çarşaf olan yataklar ise pislik içerisinde her tarafta kan izleri var. Hastane bahçesi ise, içerisinden farksız. Yerlerde çocuk bezleri, pet şişeler, pansuman bezleri, sigara izmaritleri ile dolu.

“Özel hastane olsa kapatılırdı”

İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını “Burası Diyarbakır 21.yüzyılda yaşıyoruz buranın hali nedir biz çocuklarımızı hastaneye tedavi için getirdik bu pisliğin içerisinde nasıl tedavi edecekler. Bu bize revamıdır. Kendi köyümde ki sağlık ocağı bile buradan bin kat daha temizdir. Lütfen ama lütfen bu hastaneye sadece bir müfettiş gönderip tuvaletlerine, odalarına, kullanılan tıbbı malzemelere bir kere baksınlar. Özel hastane olsa kapatılırdı devlet hastanesi bu kadar mı pislik içinde olur” diyerek şikâyette bulundular.

Buraların kontrolu yapılmıyor

İsmini vermek istemeyen bir başka hasta yakını ise “Allah aşkına müfettişler gelsin ve tuvaletlerine, odalarına, yataklarına, kullanılan tıbbı malzemelere bir kere baksınlar. Ben çocuğumu tedaviye getirdim, baktım pislik içerisinde, korktum ve başka hastaneye gittim. Benim imkânım var gidebiliyorum, peki ya imkânı olmayanlar ne yapacak. Hiç kimsenin çocukların sağlığı ile oynamaya hakkı yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz