Görüş Bildir

Çocuk İstismarına Karşı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’nın “Çocuk İhmali ve İstismarı”na karşı eğitimleri devam ediyor.

Çocuk İstismarına Karşı

Geçen hafta başlayan, bu hafta da devam eden eğitim programı kapsamında Lice Belediyesi Nujiyan Kadın Merkezi’nde eğitim verildi. Eğitime çok sayıda Liceli kadın katıldı. Eğitim, Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikalar Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozhan Özbek, Sosyolog Günay Yakut ve Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi’nde eğitmen Aynur Özbay tarafından verildi.

Eğitimin asıl amacının çocukları ihmal ve istismardan korumak olduğunu belirterek sunumuna başlayan Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozhan Özbek, bu sebeple farkındalık yaratılmaya çalışıldığını ifade etti. Ailelerin çocuklarındaki değişikleri nasıl fark edebileceğini anlatan Özbek, değişimi fark ettiklerinde çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda da detaylı bilgi verdi. Özbek, çocuklardaki en küçük değişimin bile dikkatte alınması ve çocuklarla ilgilenilmesi gerektiğini kaydetti.

“ÇOCUKLARLA YETERİNCE İLGİLENMEMEMİZ DE BİR İSTİSMARDIR”

Son zamanlarda çocuk istismarı vakalarının artış gösterdiğine dikkat çeken Sosyolog Günay Yakut ise istismarın sadece fiziksel olarak yapılmadığını, duygusal, psikolojik baskıların da birer istismar olayı olduğunun altını çizerek, ''Çocukları ihmal etmemiz, onlarla yeterince ilgilenmemiz de birer istismardır'' dedi

Eğitimde, annelere, çocuklarını ihmal ve istismardan ne şekilde koruyacakları ve hangi tedbirleri almaları gerektiği konusunda bilgi verilerek, toplumda yaşanan istismar ve nedenleri üzerine tartışma yürütüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi