Görüş Bildir

Çocuklar Ölmesin!

Çocuk hakları savunucuları, Haziran ayından bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen 55 çocuk için Diyarbakır’da eylem yaptı. Doktorların da destek verdiği eylemde, çatışmalarda ölen veya öldürülen çocukların isimlerinin siyah zemin üzerine yazıldığı pankartlar taşındı.

Çocuklar Ölmesin!

Aralarında İstanbul, İzmir, Ankara, Van, Batman, Mardin’den 81 kuruluş, 'Çocuklar İçin Barış, Hemen Şimdi Barış' talebiyle dün Diyarbakır’a gelmişti. İki gün süren toplantının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen avukat ve doktorlardan oluşan grup, Sur ilçesine yürüyüp buradaki çocuklara süt dağıtmak istedi. Ancak güvenlik görevlileri, yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine belediye önünde oturma eylemi yapan çocuk hakları savunucuları, Sur’da öldürülen Hasret Şen, Silvan’da öldürülen Fırat Simbil, Cizre’de öldürülen Cemile Çağırga gibi onlarca çocuk isminin yer aldığı pankartları taşıdı.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN                    

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Gazal Bayram Koluman, burada yaptığı konuşmada, çocuklar için derhal savaşa son verilmesi ve barışın sağlanması için bir araya geldiklerini anlattı. Koluman şunları söyledi: “Sağlığa erişimi sağlayamamış şekilde hayatını kaybeden ya da 18 yaşına kadar olup sokakta oyun oynarken ya da evinin içerisinde bulunduğu sırada atılan havan toplarıyla, keskin nişancılar tarafından öldürülen çocuklarımız. Biz bunları rakamsal olarak tarif etmenin inanılmaz acı olduğunu düşünüyoruz ve her birinin bir ismi var pankartlarda. Öldükleri öldürüldükleri yaşta kalacaklar. Bunun acısını daha fazla çoğaltmamak için çocuklar için derhal barış savaşa son demek için buradayız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi