Görüş Bildir

Çukur terörü engelleyemedi

Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerin eğitimi akamete uğratma girişimlerine karşı destekleme ve yetiştirme eğitimlerine katılan öğrencilerin gayreti meyvelerini verdi.

Çukur terörü engelleyemedi

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da PKK'nın saldırılarıyla eğitimi akamete uğratma girişiminde bulunduğu Bağlar ilçesindeki okullarda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) elde edilen başarı gururlandırdı.

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyan, hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lıların, bölgedeki birçok il ve ilçede olduğu gibi Bağlar'da da çocukları eğitim hakkından mahrum bırakmaya yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Eğitimi akamete uğratma girişimlerine karşı destekleme ve yetiştirme eğitimlerine katılan öğrencilerin gayreti meyvelerini verdi. Çok sayıda saldırıya maruz kalan Koşuyolu Ortaokulu'nda okuyan Esra Çukur ile saldırılar nedeniyle bir süre eğitime ara verilen Kazım Karabekir Ortaokulunun öğrencisi Nafsiyan Bekiroğlu, 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yerlerini aldı.

Terör saldırılarına rağmen başarıya ulaşan öğrenciler, geleceğe dair hedeflerini belirlemeye başladı.

"Pilot olmak istiyorum"

Koşuyolu Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Esra Çukur, başarısını düzenli ders çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Çukur, babasının aşçı, annesinin ev hanımı olduğunu ve 3 kardeşinin bulunduğunu belirterek, kendisine başta ailesi olmak üzere öğretmenlerinin de büyük destek verdiğini anlattı.

"Okulda öğretmenlerimden aldığım eğitimi evde düzenli bir şekilde tekrar ediyor, derslerime düzenli çalışıyordum. Dershaneye gitmediğim zaman evde ders yapıyordum." diyen Çukur, bu şekilde çalışarak TEOG 1'de de birinci olduğunu kaydetti.

Çalışan herkesin bu mutluluğu yaşamasını istediğini ifade eden Çukur, "Bu gururu aileme yaşattığım için çok sevinçliyim. Galatasaray Lisesine gitmek ve ileride pilot olmak istiyorum." diye konuştu.

Baba Hanefi Çukur da kızının başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koşuyolu Ortaokulu Müdürü Ramazan Özdemir de terör saldırılarının kendilerini yıldırmadığını, aksine azimlerini daha da artırdığını bildirdi.

Okul idaresi ve öğretmenler olarak başarıyı yakalayabileceklerine inandıklarını vurgulayan Özdemir, "TEOG 2'de 3 öğrencimiz Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı. Bu başarıyı, bu gururu bize yaşattıkları için öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Özdemir, en az 10 öğrencinin de 115 net yaptığını ifade ederek, bu başarıda Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanan destekleme ve yetiştirme kurslarının büyük etkisi olduğunu anlattı.

"Zor şartlarda nasıl okunabiliyorsa öyle okudum"

Bağlar ilçesinde geçen yıl PKK'lıların saldırıları nedeniyle bir süre okuluna devam edemeyen Nafsiyan Bekiroğlu, birinci olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Başarısında ailesi ve öğretmenlerinin payının büyük olduğuna dikkati çeken Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"Hocalarıma minnettarım. Bu zor şartlarda nasıl okunabiliyorsa öyle okudum. Ailem ve öğretmenlerim her zaman yanımda yer aldı. Özelikle öğretmenlerim bu başarıda başrolde. Çok zor günler gördük. Öğretmenlerim bana, 'Senin başarına gölge düşürmesin, çalış, daha iyi yerlere gel.' dedi. Çok şükür, kötü ortamı geride bıraktık. Kötü günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşamak güzel. Yaşadığımız sıkıntılar azmimi artırdı, daha çok çalışmamı sağladı."

Diyarbakır'ın okuyan insanlara ihtiyaç duyduğunu belirten Bekiroğlu, öğrencilere çok çalışmalarını tavsiye etti.

Bekiroğlu, "Doktor olmak istiyorum. Ülkemin ve Diyarbakır'ın gelişmesi için her şeyi yapmayı hazırım." ifadelerini kullandı.

Anne Azize Bekiroğlu da oğlunun başarısından sevinç duyduklarını söyledi.

Oğlunun vatana, millete hayırlı bir evlat olmasını istediklerini dile getiren Bekiroğlu, "Bütün çocuklar, ileride böylesi başarı sağlar inşallah. Bütün sıkıntılara rağmen başarı elde etmek için çok çabalamaları gerekiyor. Çabalarlarsa demek ki bir yerlere geliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi