Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır’da kutlandı

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır’da kutlandı

Valilik önünde, Vali Hüseyin Aksoy ve  7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun da katıldığı törende konuşan Vali Aksoy, Cumhuriyetin, milletin varoluş mücadelesinin ortak adı olduğunu söyledi.

Aksoy, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın, herkesin etrafında kenetlenebileceği en büyük ortak payda ve en doğru yönetim biçiminin cumhuriyet olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetin en temel hedefi olan 'muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma' hedefine ulaşmak amacıyla halkın kalkınması için çalışırken, aynı zamanda kamu düzeni ve güvenliği ile demokratik huzur ortamının sağlanması için de gayret gösterilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede yaşayan herkes cumhuriyetin öz evladıdır" diyen Aksoy, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eşit haklara, gelecek korkusu yaşamadan kendini geliştirme hakkına sahip olduğunu belirtti.

"KENETLENEREK YARINLARI BİRLİKTE KURACAĞIZ"

Aksoy, farklılıkların zenginlik olarak görülmesinin, ülkenin varlığını da güçlendireceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kardeş kavgalarının olmadığı, özgür ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye'nin, toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabalarıyla daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır. Biz, büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak, birbirimizi kucaklayıp, kenetlenerek yarınları birlikte kuracağız."

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu programda, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen halk koşusunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Program, tören geçişiyle sona erdi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Arzu'nun yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz