Görüş Bildir

Dava uzadığını düşünüyorum!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun şehit olduğu, 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açılan davada ikisi tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dava uzadığını düşünüyorum!

Saldırıda eşini kaybeden polis memuru C.B "Aynı kişilerin verdiği ifadeler sürekli değişiyor. Başından beri söylüyorum, bir senaryo çalışmışlar"

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun şehit olduğu, 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili davada, ikisi tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Mustafa A, Nurettin C, tutuksuz yargılanan İzzet Ö. ile avukatları ve terör saldırısında eşini kaybeden polis memuru C.B. hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, suçun vasıf ve mahiyetini gerekçe göstererek, iki sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Tutuklu sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Terör saldırısında eşini kaybeden polis memuru C.B, 7 celsede sanıkların verdiği ifadelerin hepsini gözden geçirdiğini belirterek, "Aynı kişilerin verdiği ifadeler sürekli değişiyor. Başından beri söylüyorum, bir senaryo çalışmışlar ama bunu bozuyorlar. Devlete ve Türk milletinin adaletine karşı Türkçe bildikleri halde Türkçe ifade vermiyorlar. Artık uzadığını düşünüyorum. Hala da devletimiz bunları besliyor." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Mahkemede saldırının mağdurları dinlenecek

Mahkeme ayrıca söz konusu saldırıda mağdur olanların müşteki sıfatıyla ifadelerinin alınmasını kararlaştırdı.

İddianamede, sanıklar Harun D. ve İzzet Ö. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kamu görevlisini öldürmek", "kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs", "tasarlayarak öldürmek", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" ve "mala zarar vermek" suçlarından 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 bin 380'er yıl, bomba yüklü aracı satın alarak terör örgütü PKK'ya verdikleri öne sürülen Nurettin C. ve Mustafa A. hakkında da "aynı suçlara yardım eden sıfatıyla katıldıkları" iddiasıyla 4 bin 140'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada bir polis memuru şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi