Görüş Bildir

Dedaş'a öfkeler bitmiyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde denetime giden ekiple mahalleleri çatıştı, Şanılurfa'da kesintilere isyan eden halk eylem yaptı. Olaylarda dört kişi yaralandı.

Dedaş'a öfkeler bitmiyor

Farklı uygulamalarıyla sürekli gündem gelen Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ)'a vatandaşların gösterdiği tepki ve eylemler, hız kesmiyor. DEDAŞ ekipleri, Kayapınar ilçesinde, polis desteğiyle mahalleye giden DEDAŞ ekipleri ile mahalle sakinleri kavga etti. 4 kişi yaralandı. Şanlıurfa'da ise aşırı yüklemeden dolayı trafonun patlaması üzerine elektriksiz kalan mahallenin sakinleri, yolu trafiğe kapatmak istedi. Yol kapama eylemine polisin müdahalesi sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

KAYAPINAR MAHALLESİ

Alınan bilgiye göre, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) kaçak kontrol ekipleri, merkez Kayapınar ilçesindeki Medya Mahallesi'ne polis eşliğinde giden gitti. Sözde kaçak kontrolu ve burada yeni alt yapı çalışması için gittiklerini öne süren Dicle Elektrik ekipleri, bir grup mahalle sakininin engeliyle karşılaştı.

POLİS MÜDAHALE EDİNCE

Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, elektrik direkleri için açıldığı öne sürülen çukurlara oturmak istedi. Bu sırada bazı kadınlar da Dicle Elektrik ekiplerine taş atarak bölgeden çıkmasını istedi.

GERGİNLİKDE 4 KİŞİ YARALI

Yaşanan gerginlik, arbedeye dönüştü. Polisin müdahalesiyle 4 kişi yaralandı, bazı araçlar ise hasar gördü. Polis, mahallede geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alırken, DEDAŞ ekipleri daha sonra bölgeden ayrıldı.

YOL KAPATMA EYLEMİ

Buarada, Şanlıurfa Akşemsettin Mahallesi'nde aşırı yüklemeden dolayı yetersiz kalan trafo büyük gürültüyle patladı. Mahallede korku dolu anların yaşanmasına neden olan patlamanın ardından elektriksiz kalan mahalle sakinleri, defalarca DEDAŞ'ı aramalarına rağmen elektrikleri gelmeyince yolu trafiğe kapatmak istedi.

 Yaklaşık 40 kişilik grubun toplandığı yol kapatma eylemi için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, eylemin sonlandırılmasını istedi. Bu sırada gruptaki bir kişi, polise 'lan' deyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis memurunun, "Devletin polisi ile düzgün konuşacaksın. Lanlı lunlu konuşma" uyarısında bulundu. Kalabalıktaki diğer kişilerin de uyarısının ardından bu kişi uzaklaştırıldı. Ardından eylemi bitiren gruptakiler, dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi