Görüş Bildir

Değerlerimize sahip çıkalım

Diyarbakır'da öğretmenler günü kutlandı. Vali Aksoy, terör olaylarına değinirken, "çocuklarımıza, gençlerimize bir arada yaşama, şehrimize, insanımıza, değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Değerlerimize sahip çıkalım

Recep KAYA/Neşet AYTEK

Diyarbakır'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programlarının ilki, Diyarbakır Milli Eğitimi Müdürü Adnan Haruta, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun yapılmasıyla başlandı. Buradaki törenin ardından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde devam edildi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16'ıncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdağ ile kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda öğretmenin katıldığı törende göreve yeni başlayan ve emekli bir öğretmen konuşma yaptı.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, "Uygarlıkların temel taşı olan fedakar öğretmenlerimizin günü olan bu günde, böylesi onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği büyük bir gururla, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Ülkemiz insanının geleceğini hazırlamak gibi önemli bir sorumluluğu üstlenen bir topluluk olarak bizler, ulusal çıkarlarımız doğrultusunda, yurt ve insan gerçeğine dayanan, çağın değişimlerine uygun, toplumumuzun gereksinimlerini dikkate alan bir anlayışla, eğitim sistemimizi akılcı, gerçekçi, doğru ve hızlı çözümler üreterek tek vücut olarak, kaynaşmamız ve aynı ideal doğrultusunda ilerlememiz gerekmektedir” dedi.

ÖĞRENCİYE DEĞER VERMEK

"Asla unutulmaması gereken çok önemli bir husus da her bir öğrencimizin kendi çocuğumuz olduğu gerçeği ve bilinci ile hareket etmemiz gerekliliğidi" diyen Hurata şöyle konuştu; "Eğer bir öğrencimizin en değerli zamanını boşa geçirerek ona vermemiz gereken değeri vermez olursak, bir gün kendi çocuklarımızın da aynı olumsuzluklarla karşılaşacağını ve bunun bedelini kendi çocuklarımızda ödeyeceğimizi aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Gerçek anlamda eğitimci olmak, kendine ve topluma faydalı insanlar yetiştirmek yolunda, bütün negatif etkenlere rağmen, zevkle ve sevgiyle çalışabilme yeteneği ile mümkündür."

BÖLGEDE YAŞANAN OLAYLAR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bölgede son dönemlerde yaşanan terör olaylarına vurgu yaparak, "Özellikle son dönemlerde ilimizde ve bölgemizde yaşanan olayları göz önüne getirdiğimizde, yaşananları hepimiz görüyor ve bunların kimin işine yaradığını çok iyi biliyoruz. Bu olumsuzlukların önüne geçmek, çocuklarımıza, gençlerimize bir arada yaşama, şehrimize, insanımıza, değerlerimize sahip çıkma bilincini aşılama, manevi anlamda çalışma görevi yine siz öğretmenlerimize düşmektedir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun verdiği konserle program son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi