Görüş Bildir

Dehşeti anlattı

Mardin'de bir tarlada sulama yapan Suriyeli aileye yapılan bıçaklı saldırıda eşini kaybeden, kendisi ve bir kızı da yaralanan Yüsra Abdo, yaşanan dehşet dolu anları anlattı.

Dehşeti anlattı

Kızıltepe ilçesine bağlı Çiftlibağ (Tilkerê) Mahallesi'ndeki bir tarlada sulama yapan Suriyeli aileye 4 gün önce gece saat 03.00 sıralarında A.B tarafından bıçaklı saldırı yapılmıştı.

Bıçaklı saldırıda eşi Azad Muhammed’i kaybeden, kendisi ve bir kızı yaralanan Yüsra Abdo, yaşadıkları olayı çektiği bir video ile anlattı.

Saldırganın eşini bıçakladıktan sonra kendilerinden para istediğini aktaran Yüsra Abdo, paralarının olmadığını söyleyince saldırganın ziynet eşyalarını ve telefonunu gasp ettiğini ve dilini kesmeye çalışırken damdan atlayarak kaçıp bir eve sığındığını söyledi.

"Eşim feryat ederek yere yığıldı ve artık kalkamadı"

Damda uyuduklarını çocuğunun ağlaması üzerine uyandığını ve damda birini gördüğünü söyleyen Yüsra Abdo, şöyle devam etti:

“Onu görünce uyandırmak için hemen eşime seslendim. Eşim daha uyanmadan bıçağını eşimin göğsüne sapladı.  Etrafıma baktım, elime geçen bir şeyi ona attım, sonra üzerime geldi. Eşim kalkıp kendini bana siper etti. Eşime birkaç bıçak daha vurdu. Eşim feryat ederek yere yığıldı ve artık kalkamadı. Sonra yanıma geldi. ‘Sende ne varsa bana ver’ dedi. Bir şeyimiz yok dedim. ‘Mevsimlik aldığınız parayı ver’ dedi. Eşim parayı babasına gönderdi dedim. ‘Senin neyin varsa bana ver’ dedi. Bir yüzük, bir zincirim ve 200 TL param var dedim. ‘Git getir’ dedi. Çocuklarımı gönderdim çantamı getirdiler altınları ona verdim. ‘Telefonun bin TL eder onu da ver’ dedi. Telefonu da ona verdim."

"Dilimi kesmeye çalıştı"

Cani hırsızın, "Pantolonum kan içerisinde kalmış git eşinin bir pantolonunu getir." dediğini de aktaran Yüsra Abdo, "Çocuklar gitti bir pantolon da getirdi. Bana ‘aşağıya evin içerisine gir’ dedi. Eve inmem, dedim. Kızım Şeyha’yı bir iki yerinden bıçakladı. Oğlum Hemud, eline geçirdiği bir şeyi ona attı, ‘kardeşimi öldürme’ dedi. Sonra tekrar üzerime geldi, birkaç darbe de bana vurdu. Dilimi kesmeye çalıştı. Çocuklarım, ‘anne kaç seni öldürecek’ dediler. Çocuklarım bunu söyledikten sonra Allah yardımcım oldu kendimi evin üzerinden attım; sanki Allah bana yol gösteriyordu. Yaklaşık bir kilometre uzaklaştım. Bir evin kapısını çaldım, kanlar içerisindeydim. Korktukları için beni içeriye almadılar. Sonra başka bir kapıyı çaldım. Onlar beni tanıdı, içeriye aldılar. Allah rızası için yetkilileri arayın. Eşimi ve çocuklarımı öldürdüler, dedim. Askerler ve sağlık ekipleri geldi ve bizi hastaneye götürdüler.”

Kızıltepe’ye bağlı Çiftlibağ Mahallesindeki bir tarlada sulama yapan Suriyeli aileye 4 gün önce bir saldırı düzenlenmiş, iddiaya göre A.B tarafından yapılan bıçaklı saldırıda Azad Muhammed (34) olay yerinde hayatını kaybetmiş, eşi Yüsra Abdo ile kızı Şêxa (11) ise aldıkları bıçak darbeleriyle yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi