Görüş Bildir

Demirtaş, çadırda

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Ramazan çadırında iftarını açtı.

Demirtaş, çadırda

Demirtaş, beraberinde Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Dağkapı Meydanı'ndaki iftar çadırını gezdi.

Vatandaşlarla iftarını açan Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, Ramazan ayının ülkeye ve bölgeye barış getirmesi temennisinde bulundu.

İFTAR ÇADIRINDA

İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğunu belirten Demirtaş, ''Yüreğinde semavi dinlerin inancının zerresini taşıyan her insanın barışa ve kardeşliğe hizmet etmesi lazım. İnşallah bu Ramazan ayı hem bölgede hem de Suriye, Irak ve İslam ülkelerinin birçoğunda akan kanın durmasına vesile olur'' dedi.

Bir gazetecinin ''Aydınların barış çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

BARIŞ ÇAĞRISI

''Devlete ve KCK'ya çağrılar yapılıyor. Biz barış için her zaman çaba sarf ettik ama şu aşamada çağrının muhatabı Başbakandır. Başbakanın da buna bir cevap vermesi gerekiyor. Barış tek taraflı bir şey değil. Barış çözümden ayrı bir mesele de değil. Biz BDP olarak arzuluyoruz ki çözüm sürecine girilsin, akan kan dursun, müzakere süreci yeniden başlasın. Bence artık top Başbakandadır. İnşallah bu süreç Başbakan tarafından doğru değerlendirilir diye ben de temenni ediyorum.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi