Demokrasi şöleni olsun

Valilik, Emniyet ve Siyasi Partiler "Seçim güvenliği" zirvesi gerçekleştirdi. Toplantıda, seçimin huzur, güven ve istikkar içerisinde, halkın özgür iradesini sandığa yansıtabilecek ortamda geçmesi için, işbirliği kararı alınması istendi.

Demokrasi şöleni olsun

M. Emin FİDAN/Fırat AVCIL

DİYARBAKIR-Türkiye 7 haziran'da yapılacak seçime odaklanırken, Diyarbakır'da İl Valisi Hüseyin Aksoy Başkanlığında milletvekili seçimlerinin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla, "seçim güvenliği" toplantısı düzenlendi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ              

Dün, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen "Seçim güvenliği" toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Can, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Demokratik Sol Parti (DSP), Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par), Hür Dava Partisi (Hüda-Par), Saadet Partisi (SP) ve Vatan Partisi'nin il başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

HUZUR İÇERİSİNDE

Toplantıda önce konuşan Vali Aksoy, ilde seçimlerin huzur içinde yapılması amacıyla çalışmaları karşılıklı olarak değerlendirmek, görüş alış verişinde bulunmak varsa sorun ve önerileri dinlemek için bu toplantının gerçekleştirildiğini söyledi. Seçimde ilde 949 bin 863 seçmenin oy kullanacağını, 3 bin 135 sandık kurulacağını ifade eden Aksoy, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) geçici aday listelerini açıklamasıyla ilde 15 siyasi parti ve 2 bağımsız adayın seçime gireceğini belirtti.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

"Bu seçimlerin ilimizde bir demokrasi şöleni halinde gerçekleşmesini, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde seçmenin özgür iradesinin sandığa yansıtmasını arzu ediyoruz" diyen Aksoy, seçimin hem ülke hem de Diyarbakır'da huzur ve güven ortamında gerçekleşmesini umut ettiklerini kaydetti. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz