Derik'te evde yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Mardin'in Derik ilçesinde bir evde çıkan yangında, aynı aileden 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Derik'te evde yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Derik ilçesine bağlı Başaran köyünde bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında ağır yaralanan Zergan Sakin (52), Abdurrahman Sakin (25), Zilan Sakin (18) ve Mehmet Ali Sakin Kızıltepe Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanelerde yapılan müdahalelere rağmen Zilan Sakin ve Mehmet Ali Sakin hayatını kaybetti.

MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Başaran Mahallesi'nde bugün sabaha karşı bir evde belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ileri derecede yanma sonucu yaralandı.

Derik İlçesi'ne bağlı olmasına rağmen Kızıltepe İlçesi'ne daha yakın olan Başaran Köyü'ndeki bir evde saat 04.00'te henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Herkesin uykuda olduğu saatte çıkan yangında alevler kısa sürede bütün evi sardı. Komşuların yangını farketmesinin ardından haber verilmesi üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri Başaran Köyü'ne sevkedildi.

YANGIN İKİ CAN ALDI

Ancak ev kullanılamaz hale gelirken, durumları ağır olan Zergan, Abdurrahman, Zilan ve Mehmet Ali Sakin'i kendi araçlarıyla Kızıltepe Devlet Hastanesi ile İpekyolu Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen Zilan ve Mehmet Ali Sakin hayatını kaybetti, ileri derecede yanma sonucu yaralanan Abdurrahman ve Zergan Sakin'in tedavisine devam ediliyor.  Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amaçıyla başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz