Görüş Bildir

Dicle Edaş'a Molotoflu Saldırı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yüzleri maskeli 8 kişilik bir gurup tarafından Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ ilçe işletme yöneticiliklerinin bulunduğu binaya Molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında çıkan yangın nedeniyle yönetim binasında maddi zarar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Dicle Edaş'a Molotoflu Saldırı

Alınan bilgiye göre, dün gece saat 20.15 sıralarında Konak Mahallesi’ndeki Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ ilçe işletme yöneticiliklerinin bulunduğu binanın önüne gelen kimlikleri belirsiz 8 kişi ellerindeki molotofkokteyllerini buraya atmaya başladı. Tanınmamak için yüzlerine maske takan ve etek giyen saldırganların attığı molotofkokteyllerinden bazıları kepenklere çarpıp içeri girmezken, camların kırılması sonucu içeriye girenler ise yangına yol açtı.

CAN KAYBI YOK, MADDİ HASAR YAŞANDI

İdare binasındaki yönetim odası, vezne ve koridorlardaki yangın, fazla büyümeden olayı haber alarak buraya gelen Dicle EDAŞ personeli tarafından söndürüldü. Saldırı ve ardından çıkan yangında, binada kimse bulunmadığı için herhangi bir can kaybı yaşanmazken, önemli miktarda maddi hasar meydana geldi. Yangının söndürülmesinin ardından olay yerine gelen Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, gerekli incelemeleri yaparak, molotofkokteyllerine ait parçalardan parmak izi aldı.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ ilçe işletme yöneticiliklerinin bulunduğu binaya düzenlenen molotofkokteylli saldırı, güvenlik kameraları tarafından da an be an görüntülendi. Polis, elde ettiği parmak izleri ve güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra mobese kameralarının kaydettiği görüntüleri inceleyerek, saldırganların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi