Dicle Elektrik çalışanlarına saldırı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaçak elektrikle mücadele çalışmaları kapsamında sayaç denetimi yaparken darp edilen Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) çalışanlarına saldıranlardan biri tutuklandı.

Dicle Elektrik çalışanlarına saldırı

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, kaçak elektrik kullanımını engellemek için saha denetimlerini sürdüren ekiplerin 16 Ocak'ta Çınar ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki konutların sayaçları kontrol ettiği sırada saldırıya uğradıkları ve Çınar Polis Merkezi Amirliğine giderek suç duyurusunda bulundukları hatırlatıldı.

Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Mehmet D. hakkında dava açıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kayedildi:

"Yaşanan olayın ardından Çınar Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklama kararı çıktı. Mahkeme, sanık Mehmet D. hakkında 'kuvvetli suç şüphesi bulunması', '5271 sayılı CMK'nın 100. maddesindeki tutuklama nedenlerinin var olması' ve 'delillerin karartılma ihtimalinin bulunması' sebebiyle tutuklanarak ceza evine gönderilmesine karar verdi. Mehmet D. tutuklanırken, firarda olan diğer saldırganların kimliklerinin belirlenerek yakalanabilmeleri için başlatılan soruşturma ise devam ediyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz