Dicle Üniversitesi yeni rektörü Talip Gül oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dicle Üniversitesi rektörlüğüne 170 oy alan Prof. Dr. Talip Gül'ü atadı.

Dicle Üniversitesi yeni rektörü Talip Gül oldu

DİYARBAKIR –Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) yapılan rektörlük seçimlerde 170 oy alarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından birinci sırada sunulan listede yer alan Prof.Dr Talip Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atandı.

Geçtiğimiz günlerde DÜ'de 7 adayın yarıştığı seçimde, Prof. Dr. Aslan Bilici 179, Prof. Dr. Talip Gül 170, Prof. Dr. M. Refik Korkusuz 106, Prof. Dr. Ahmet Keleş 90, Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen 80, Prof. Dr. Sait Alan 39 ve Prof. Dr. Yüksel Coşkun ise 30 oy almıştı. 21 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonucunda en çok oy alan 6 adayın ismi, önce YÖK, sonrasında ise adaylar arasından YÖK tarafından belirlenen 3 adayın ismi ise Cumhurbaşkanlığı makamına sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün adaylar arasından Prof. Dr Talip Gül'ü Dicle Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atadı. 31 yıldır Dicle Üniversitesi’nde görev yapan ve çok başarılı bir kariyere sahip ?olan Gül, Dicle Üniversitesi’nde 8 yıl görev yaptıktan sonra görev süresi dolmadan terör örgütü FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan rektör Ayşegül Jale Saraç’tan boşalan koltuğa getirildi. Gül'ün ataması Diyarbakır halkı ve sivil toplum örgütleri tarafından sevinçle karşıladı.

Prof.Dr Talip Gül kimdir?        

Prof. Dr. Talip Gül, 1959 yılında Kars'ta dünyaya geldi. Üniversite eğitimin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Gül, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktora yaptı. 1985-1989 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. İyi derece İngilizce bilen Gül'ün uzmanlık alanı kadın hastalıkları ve doğum. 1993 yılında doçent olan Gül, 1998 yılında profesör ünvanını aldı. Gül, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyeliği, TSRM Derneği Üyeliği, Jinekolojik Endoskopi Cerrahi Derneği Üyeliği, Üreme Tıbbı Derneği Üyeliği, Jinekolojik Endoskopi Derneği Üyeliği, Türk Ürojinekoloji Derneği Üyeliği görevlerinde bulundu. Gül, bilimsel dergi hakemlikleri kapsamında da Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi Danışma Kurulu Üyeliği, Türkiye Klinikleri Jinekoloji Obristik Dergisi Hakem Kurulu Üyeliği, Journal of Gynecolgy and Obstetriks Hakem Kurulu Üyeliği, Jinekoloji ve Obstetrik Bülteni Hakem Kurulu Üyeliği'nde görev aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz