Görüş Bildir

Dicle Vadisi yapılacak mı?

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümet programında Diyarbakır ile ilgili Dicle Vadisi Projesi olduğunu hatırlatarak, "Bugüne kadar ciddi bir adım atılmamıştır" diyerek projeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bile bilgisi olmadığını söyledi.

Dicle Vadisi yapılacak mı?

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, Hükümetin 2012 Hükümet Programındaki vaatlerini yerine getirmediğini kaydetti. Tan, Hükümet Programında bazı illerle ilgili özel projelerden bahsedildiğini, bu illerden birinin de Diyarbakır olduğunu, Diyarbakır ile ilgili 'Dicle Vadisi Projesi'nin adının geçtiğini ifade etti.

Dicle Vadisi için üç yıl önce düzenlenmiş bir proje yarışması olduğunu hatırlatan Tan, yarışma sonucunda birinciliğe, ikinciliği, üçüncülüğe layık görülen projelerin yanı sıra, mansiyon ödüllerinin de verildiğini; ancak tüm bunlara rağmen hiçbir fiili adım atılmadığını belirterek şöyle devam etti:

DİCLE VADİ PROJESİ       

"Bugüne kadar ciddi bir adım atılmamıştır. Veysel Eroğlu ile de konu hakkında konuştum. O da, böyle bir çalışma olmadığını söyledi. Bu, seçim öncesi ortaya atılan vaatlerin gerçekleştirilmemesinden bile öte bir durumdur; çünkü Hükümet Programı sınırlı bir yazımdır. İçine her şey girmez. Ancak çok önemli projelere yer verilir. Üçüncü köprü projesi gibi… Benim bahsettiğim projede buraya adı konulmuş olan projelerden biriydi."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi