Görüş Bildir

Dik dur eğilme!

15 Temmuz darbe girişimine tepki amaçlı tüm Türkiye’de sürdürülen demokrasi nöbetine Diyarbakır’da da önceki gece devam edildi. Demokrasi nöbetinin tutulduğu Kayapınar İlçesi’ndeki Park Orman’da Diyarbakır Valiliği’nin desteğiyle çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri demokrasi nöbetinin bugünkü programında 15 Temmuz darbesinde şehit olanlar için Kürtçe mevlit okutuldu. Parkta kurulan milli irade çadırlarında katılımcılar için ise çeşitli hizmetler sunuldu.

Dik dur eğilme!

Diyarbakır'daki "Park orman" meydanını dolduran vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni  sürdürmeye devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Ormanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, okunan Kürtçe mevliti dinleyip darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kurulan çadırda sıcak çorba ikramında bulunulan katılımcılar, "Millet senin yanında Başkomutan Erdoğan", "Dünya beşten büyüktür" yazılı dövizler taşıdı. Grup, "Darbeye karşı omuz omuza", "Dik dur eğilme, millet seninle" diye slogan attı.

Vatandaşlara hitap eden Vali Hüseyin Aksoy, tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır halkının da darbe girişimine karşı olduğunu söyledi.

DEMOKRASİYE BAĞLILIK                                                                    

Halkın demokrasiye bağlılığının en üst noktada olduğunu vurgulayan Aksoy, "Demokrasilerde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur ve olmayacaktır." dedi.

Katılımcılardan Aziz Şahin (65) de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek ve darbe girişimine karşı durmak için alanda demokrasi nöbeti tuttuklarını anlattı.

AZİZE NİNENİN ÇIĞLIĞI

Şahin, 12 Eylül 1980 darbesini yaşadığını belirterek, "12 Eylül dönemi bile bu kadar acımasız olmadı çünkü 15 Temmuz'da halkın iradesini yansıtan Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemek istediler, bizi temsil eden Meclis bombalandı. Kimin hesabına gelmiyorsa o, Cumhurbaşkanımızı makamından indirmeye çalıştı ama Allah bize yardım etti. O şer güçleri başarılı olamadı." diye konuştu.

Trafik kazasında kolu kırılan ve tedavisi sürerken nöbete gelen Abdülhakim Açar (22) ise bu meydanda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Etkinliğe, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi