Görüş Bildir

DİSKİ’den kanal temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kış aylarında olası sel ve su baskınlarının önüne geçmek için Kayapınar ve Bağlar bölgesinin yağmur sularını tahliye eden kutu kanalda temizlik çalışması başlattı.

DİSKİ’den kanal temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Kontrolü ve Ruhsat Denetimi Daire Başkanlığı,Batıkent ile Ofis bölgesi arasındaki tren rayı alt geçidinde yer alan kutu kanalda temizlik çalışması başlattı. Kayapınar ve Bağlar bölgesinin yağmur sularını tahliye eden kutu kanalda bir yandan işçiler bir yandan iş makinaları hummalı bir çalışma yürütüyor. Metrelerce derinlikteki kanaldan atıklar çıkarılarak olası sel ve su taşkınlarının önlenmesi hedefleniyor.  

‘Sel ve su baskının önüne geçmek için’

Çalışmalar hakkında bilgi veren Atıksu Kontrolü ve Ruhsat Denetimi Daire Başkanı Yusuf Söğüt, söz konusu kutu kanalın Kayapınar ve Bağlar bölgesinin yağmur sularını tahliye ettiğini söyledi. Söğüt, “Kutu kanalın temizliğini yapmak üzere çalışma yürütüyoruz. Yağış suları ile birlikte atık malzeme, kum ve çöpler kanalın içine giriyor. Biliyorsunuz önümüz kış. Yağışlar başlayacak. Kentin yaşamını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir su taşkını ya da selin önüne geçebilmek için rutin önlemimizi alıyoruz.” diye konuştu.

Çalışmaların on gün içerisinde tamamlanacağını kaydeden Söğüt, çalışmaların tamamlanması ile birlikte kutu kanalın 480 metreküplük atıktan arındırılmış olacağını belirtti.

Rutin bakımlar yapılıyor

Söğüt, Atıksu Kontrolü ve Ruhsat Denetimi Daire Başkanlığının şebekelerde 1500 kilometrelik kanalizasyon şebekesinde yaptığı temizlik çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Her yıl hem kanalizasyon hem de yağmur suyu şebekelerinin rutin bakım ve temizliğinin yapıldığını ifade eden Söğüt, kanalizasyon borularının iç kısmındaki tıkanıklığın itici vidanjörle, rögarlardaki tıkanıklığın ise işçilerin gayreti gerçekleştirildiğini söyledi.

Söğüt, olası olumsuzlukların önüne geçilmesi için her yıl 1500 kilometrelik şebekenin 200 kilometrelik kısmının temizlendiğini belirterek, ekim başı itibariyle 170 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin temizlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi