Diyarbakır Barosu: Verilen sözler tutulmalı

Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için 64’üncü haftada bir araya gelen Diyarbakır Barosu, "Verilen sözler tutulmalı ve bu olay ivedili bir şekilde aydınlatılmalıdır” dedi.

Diyarbakır Barosu: Verilen sözler tutulmalı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, Sur'da katledilen eski baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta olduğu gibi bir kez daha Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama düzenledi. Çok sayıda avukatın cübbeleriyle katıldığı 64’üncü hafta eyleminde üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı "Em te ji bîr nakin (Seni unutmayacağız)" pankartı açıldı. Baro adına açıklamayı Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan yaptı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Tahir Elçi’nin katilinin 64 haftadır tespit edilemediğini hatırlatan Alan, “Gündüz ortası kameralar önünde gerçekleştirilen bu cinayet 64 haftadır aydınlatılmadı. Biz buradayız ama katiller dışarıda. Soruşturma dosyasının bu kadar ağır işlemesi, katillerin bu güne kadar bulunmaması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Cinayetin aydınlatılmamasının kamu vicdanını da sarstığını kaydeden Alan, “Bizler bu hafta da buradan tekrar haykırıyoruz bu olay en kısa sürede aydınlatılmalı, katiller ve arkasındaki güçler tespit edilmelidir. Diyarbakır Barosu’na verilen sözler tutulmalıdır ve bu olay ivedili bir şekilde aydınlatılmalıdır” ifadelerini kullandı. Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler