Diyarbakır- Mardin karayolu sağanakla su altında kaldı

DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesinde dün öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış, Mardin karayolunun sular altında kalmasına neden oldu. İlçe merkezinde de uzun süre yağan yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Diyarbakır- Mardin karayolu sağanakla su altında kaldı

Diyarbakır- Mardin karayolunun içinden geçtiği Çınar ilçesinde dün öğlen saatlerinde şiddetli sağanak yağış başladı. Şiddetini artırarak akşam saatlerine kadar devam eden yağış nedeniyle, Diyarbakır ve Mardin'i birbirine bağlayan karayolu su altında kaldı. Seyahat eden araçların zor anlar yaşadığı karayolundaki su baskını, uzun süre hayatı olumsuz etkiledi. Yağmurun etkili olduğu Çınar ilçe merkezinde de sokaklarda sel oluştu. Bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı. İlçe girişinde bulunan ekili arazilerde de su taşkınları meydana gelirken, suyun dereye doğru akış yönünde şiddetli akıntı meydana geldi.

MİSKETTEN BÜYÜK

ÖTe yandan, Yaklaşık bir haftadır Şanlıurfa’nın Siverek ilçesin de aralıklarla devam eden sağanak yağışlar yerini doluya bıraktı.

20 dakika boyunca ilçenin kırsal mahallelerin de yağan misket büyüklüğünde dolu, hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşatırken, ekin ve üzüm bağları yanı sıra bazı araçlara da zarar verdi.

Bir süredir ilçe de etkili olan yağışlar sele neden olmuş, bazı büyük ve küçükbaş hayvanlar telef olmuştu. Meteorolojiden İlçe de yağışların bir süre daha devam edeceğini öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz