Görüş Bildir

Diyarbakır turizmin '' Oskar '' ödülüne talip

Diyarbakır, kentin turizmde hedeflediği 1 milyon turiste ulaşmak, uluslararası arenada tanıtımını sağlamak ve FIJET tarafından verilen "Altın Elma" ödülünü kente kazandırmak için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansının da yer aldığı Turizm Platformunca düzenlenecek uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Diyarbakır turizmin '' Oskar '' ödülüne talip

Organizasyon kapsamında 11 ülkeden 19'u yabancı 36 yazar ve gazeteci, "İnsanlığın uygarlığa ilk büyük adımı Diyarbakır" temasıyla kentte ağırlanacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Diyadin İnan, yaptığı açıklamada, kente gelen turist sayısında geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 130'luk artış yaşandığını anımsattı.

İnan, bu doğrultuda FIJET üyelerini 27-30 Nisan'da Diyarbakır'da ağırlayacaklarını aktararak, Türkiye dahil 11 ülkeden 36 gazeteci ve yazarın kente geleceğini bildirdi.

Organizasyonla Diyarbakır ile ilgili olumsuz algının düzeltilmesine hizmet etmeyi amaçladıklarını ifade eden İnan, şöyle konuştu.

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi