Görüş Bildir

Diyarbakır'ın ilk hac kafilesi döndü

Kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirdikten sonra Diyarbakır'a dönen hacıların karşılanması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Diyarbakır'ın ilk hac kafilesi döndü

Diyarbakır Havalimanında hacılar, aileleri ve yakınları tarafından karşılandı. Karşılamada duygusal anlar yaşandı.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden Diyarbakırlı hacılar, hac ibadetini yerine getirip, memleketlerine geri dönmeye başladılar.

Hac ibadeti yapmanın herkese nasip olması için dua ettiğini söyleyen Molla Beşir Varol, "Allahu Teâlâ bütün isimleri ve sıfatları hürmetine bizim ve hacca giden bütün Müslümanların haccını kabul etsin. Bu duyguyu insan anlatamıyor. Ancak oraya gidip nasıl bir zevk olduğunu insan görebilir. Allah'ın bir farzıdır, bütün Müslümanlara farz kılmıştır. Bizde bütün Müslümanlara tavsiye ediyoruz. Allah u Teâlâ'nın bir emridir. Bu farizayı yerine getirmeyen herkese tavsiyemizdir, yakın bir zamanda güçleri yettiğinde hacca gitsinler. Çünkü çok meşakatlıdır. İnsan yaşlanınca ve gücü yerinde değilse fazla eziyet görüyor. Güçleri yerinde olanlar daha rahattırlar. Bizde bundan dolayı tavsiye ediyoruz. Allah u Teâlâ kabul etsin. İnsanın kendi gözüyle görmesi televizyonlarda ve halktan duyması gibi değildir. İnsan oraya gittiğinde oranın tadını, bereketini, maneviyatını çok güzel hissediyor. Allah hepimizden kabul etsin ve gitmeyenlere de nasip etsin." dedi.

Hacılardan Nizam Karadeniz de "Buradan ilk kafile olarak Medine'ye gittik, oradaki duygularımızı dile getiremiyorum, çok güzeldi. İlk kes Hazreti Muhammed'in kabrinde gözyaşları içerisinde ibadetimizi yaptık. Daha sonra Mekke'ye gittik. Mekke'yi anlatmak mümkün değil. Kabbe'yi ziyaret, Safa-Merve'yi ziyaret ettik. Allah herkese nasip etsin orayı gidip görmek lazım, dil orayı anlatamıyor." şeklinde duygularını dile getirdi.

İbrahim Terkan da duygularını şöyle dile getirdi: "Hayırlısıyla kazasız belasız gidip geldik. Beraber gittiğimiz arkadaşlarımız ve hocalarımızdan razıyız. Rabbim sizlere de nasip etsin, gidenlerin de haccını kabul etsin. Rabbim gitmeyenlere de helal bir rızıkla gitmeyi nasip etsin."

Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Vesellem) memleketine doyum olmadığını söyleyen Ahmet Eroğlu, "Çok güzel, çok mübarek bir gündü, gidip haccımızı yaptık Allah tüm Müslümanlara nasip etsin. Sağ salim evimize döndük, ailemize kavuştuk." ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi