Görüş Bildir

Diyarbakır'a kar mı yağmış?

Dün sabah saatlerinde mevsimin ilk karı Kent merkezine yağmaya başlarken, kar yağışı Lice, Kulp, Hani gibi ilçelerin yüksek bölgelerinde daha etkili oldu.

Diyarbakır'a kar mı yağmış?

Diyarbakır kent merkezinde mevsimin ilk karı yağdı.

Dün sabah saatlerinde mevsimin ilk karı Kent merkezine yağmaya başlarken, kar yağışı Lice, Kulp, Hani gibi ilçelerin yüksek bölgelerinde daha etkili oldu. Kar yağışının kentin yüksek yerlerinde etkisini birkaç gün daha sürdüreceği belirtilirken, hava sıcaklığının ise 2 ile 4 derece arasında düşmesi bekleniyor.

BUZLANMA OLUŞTU

Öte yandan, kar yağışı ile birlikte yer yer buzlanmanın oluşması sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışına en çok sevinen çocuklar oldu. Kar kalınlığı fazla olmamasına rağmen çocukların, karın tadını çıkarmaya çalıştığı gözlendi.

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

BÖLGE GENELİNDE

Bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, güney kesimleri yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunun yüksekleri karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca çarşamba gününe kadar soğuk havaların Diyarbakır'da kendini hissettireceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi