Kanlılar barıştı

Lice ilçesinde iki aile arasında 13 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 2 kişinin ölümüyle başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

Kanlılar barıştı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan ve iki kişinin hayatını kaybettiği husumet, dün Dağman ve Yıltaş ailelerinin el sıkışması sonuçu barışla noktalandı.

Lice ilçesi Tepe köyünde 2006 yılında Dağman ve Yıltaş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Mustafa Başoğlu, Lice Kaymakamı Abdulkadir Çelik ve kanaat önderi Sait Özşanlı'nın oğlu İsmail Özşanlı, aileler arasında barış sağlanması için görüşmeler yaptı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da destek verdiği girişimler ve görüşmeler sonucunda taraflar barışmayı kabul etti.

GÜZELOĞLU EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Bunun üzerine kentte Vali Hasan Basri Güzeoğlu'nun ev sahipliği barış yemeği verildi. Kaplan konferans salonunda düzenlenen yemeğe Vali Hasan Basri Güzeoğlu'nun yanı sıra; Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakırlı türkücü İzzet Yıldızhan ile Dağman ve Yıltaş ailelerinin  fertleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bir toplumun huzurunu, vicdan muhasebesinin sağladığını söyledi. Vali Güzeloğlu, şöyle dedi:

BARIŞIN TEMİN EDİLMESİ GEREKLİ

"Şüphesiz güvenlik görevlileri, devletin güçleri vardır ama asıl olan herkesin vicdanında muhasebeyi yapmak zorunda olması, yanlışa yanlış demek, doğrunun yanında yer alabilmek. Hele bu yanlışların en büyüğü bugün hayırla sonuçlandığı gibi haksız yere bir can almak. Ama bunun daha büyüğü bu yanlışın üzerinde ısrar etmek. Daha vahimi bu yanlışa, yanlışlığı katmaktır. Bu yanlışların üzerine gidilmeli şimdiki gibi hamdolsun barış temin ve tesis edilmelidir. Bu tablonun sergilenmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Barışa, selamlığa, esenliğe katkıda bulunan herkese selam olsun diyorum."

İsmail Özşanlı ise daha önce babasının aynı aileyle görüştüğünü ancak o dönem barış olayının gerçekleşmediğini ifade ederek, "Vali beyin talimatı üzerine ailelerle görüştük. Bu olayda 2 kişi hayatını kaybetmişti. Aileler çok şükür barışmayı kabul etti. 13 yıldır devam eden husumeti bugün barışla sonuçlandırıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kan davalı iki aile Kuran-ı Kerim altından geçerek birbirleriyle barıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz