Görüş Bildir

Diyarbakır’da “Kent Meydanı” inşa ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde 67 bin metrekarelik alan üzerinde “Kent Meydanı” inşa etmeye başladı.

Diyarbakır’da “Kent Meydanı” inşa ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihten günümüze kentsel yaşamın en yaygın kullanım alanı olarak bilinen Kent Meydanı inşa ediyor. Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesinde toplam 67 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Kent Meydanı’nın, 31 bin 500 metrekaresi yeşil alan olacak.

Sulama, elektrik, drenaj ve içme suyu gibi tüm alt yapı çalışmalarının devam ettiği Kent Meydanı'nda, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üst yapı çalışmaları başlayacak. Vatandaşların, Kent Meydanı’nın yeşil alanında dinlenmeleri için pergoleler, banklar, çeşmeler, çöp kutuları ve kent mobilyaları konulacak.

Kent Meydanı'nın içinde yürüyüş yolu, kaykay pisti, çocuk oyun grupları, mescit, kitap kafe, otopark, taksi durağı, kuru havuz ve bölgede ilk defa uygulanacak su oyun grupları yer alacak.

Haziran ayında yapımına başlanan Kent Meydanı çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, vatandaşlar, Kent Meydanı’nı sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi