Görüş Bildir

Diyarbakır Barosu'ndan, Cumhurbaşkanı'na, Tahir Elçi çağrısı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaptıktan sonra vurularak yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 90'ıncı haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ile anıldı.

Diyarbakır Barosu'ndan, Cumhurbaşkanı'na, Tahir Elçi çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin, "Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin vakıanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı için kullanmanızı talep ediyoruz" dedi.

Diyarbakır Barosu'nun Tahir Elçi'nin ölümü nedeniyle her cuma günü Adliye önünde düzenlediği anma etkinliği 90'ıncı haftasında da devam etti. Anma toplantısına çok sayıda avukat Adliye binası önünde toplantı. Avukatlar adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkan yardımcısı Sertaç Buluttekin, Elçi'nin katledilmesinden bu yana 1 yıl 9 ay geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

"Bizler sabırla, umutla adalet için bekledik. Soruşturma dosyasında elle tutulur, umut verici bir gelişme yaşanmadı. Artık sabrımızın, adalet sistemine olan güvenimizin ve yetkililerin verdiği sözlerden kaynaklı umutlarımızın son noktasındayız. Son olarak çağrımız Sayın Cumhurbaşkanına olacak. 'Bu ülkenin Başbakanı olarak açıkça ifade ediyorum ki; Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır'diyen ve artık Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyoruz. Bu sözünüze binaen; Dicle’nin kenarında kadim bir şehirde, bir caminin tarihi minaresinin altında katledilen Tahir Elçi’nin sorumluluğu da sizdedir. Bu nedenle; Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin vakıanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı ve kamusal gücünüzü adaletin tecellisi için kullanmanızı talep ediyoruz." Adliye önnüdeki anma etkinliği 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi